LEGENDARNI MLINKA U SUZAMA: “Nazvao me Niko. Te četiri riječi nikad neću zaboraviti..”

FOTO:

Legendarni hrvatski nogometaš i trener, Zlatko ‘Cico’ Kranjčar, preminuo je u 65. godini.

Cico je bio u Dinamu je od svoje 10. godine života i u njemu je ostao kao igrač sve do 1983. godine. Trener Mirko Bazić doveo ga je u prvu momčad, a u prvoj je postavi od 1974. i prva utakmica koju je odigrao bila je u hrvatskom derbiju protiv Hajduka.

Index.hr odradio je razgovor s velikim prijateljem, legendarnim Markom Mlinarićem. “Kad sam jutros vidio da me Niko zove predosjetio sam, slutio sam da se dogodilo najgore. Cico je već dugo ležao u bolnici”, započeo je razgovor. “Niko je nazvao i nikad to neću zaboraviti, te četiri riječi… Oprostite…”, počeo je plakati.

“Rekao je ‘Mlinka, tata je umro’. Bio sam u šoku. Ne znam kako će ovo zacijeliti, nedavno mi je umro drugi prijatelj kojeg poznajem cijeli život”, skupljao je snagu za razgovor. Žao mu je što nije stigao još jednom vidjeti Cicu.

“Vidio sam ga posljednji put prije tri mjeseca. Teško je i neće proći”, neutješan je Mlinka kojeg su podsjetili da sigurno neće proći ni sve što su napravili zajedno. Slika po kojoj će najviše pamtiti Cicu posebno je emotivna.

“Pun Maksimir i ta atmosfera u zraku, Zagreb kakav je tada bio. Po tome ću ga pamtiti. Bio je veseljak sa zaraznim osmijehom, uveseljavao je druge ljude i činio ih sretnima. Za mene je bio najbolji igrač Dinama svih vremena, tehnički savršen golgeter”, rekao je Mlinarić o Cici koji je za Dinamo u karijeri zabio blizu sto golova i odigrao 260 utakmica.

 

Komentari

komentara

« Povratak