LEGENDARNI NIZOZEMSKI NOGOMETAŠ: “Ako ne zabije gol, Haaland je beskoristan…”

FOTO:

Norveški napadač, Erling Haaland prema svemu sudeći našao se na valu kritika. Prvo Roy Keane, a sada je po njemu opleo i bivši nizozemski nogometaš Rafael van der Vaart.

Sinoć su Real Madrid i Manchester City odigrali 3:3 u nevjerojatnoj prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka. Na utakmici je bio primjetan izostanak učinka norveškog napadača Erlinga Haalanda (23), koji je trenutno najbolji strijelac Premier lige s 19 golova i drugi strijelac Lige prvaka sa šest golova, iza Harryja Kanea koji ih ima sedam.

Protiv Reala je u 90 minuta na terenu imao samo 20 dodira s loptom i samo šest uspješnih dodavanja. Uputio je jedan udarac na gol, osvojio pet od 10 duela u kojima se našao i napravio dva prekršaja.

Nakon utakmice mu je oštru kritiku uputio Rafael van der Vaart (41), bivši nizozemski reprezentativac i srebrni sa Svjetskog prvenstva 2010. godine, koji je upisao 109 nastupa za nacionalnu vrstu. U svojoj karijeri je igrao za Ajax, HSV, Tottenham, Betis te danske klubove Midtjylland i Esbjerg, a od 2008. do 2010. godine je nastupao za Real Madrid u čijem dresu je upisao 73 nastupa, postigao 12 golova i dodao tome 13 asistencija.

“Erling Haaland je bio jako loš. Ako ne zabije, sasvim je beskoristan. Smatram ga vrlo prosječnim igračem na lopti. Znam da je Haaland svjetska klasa kada je realizacija u pitanju, ali sigurno možemo očekivati od njega malo više od onoga što je pokazao protiv Reala. Suigrači su ga preskakali, bio je najgori igrač na terenu”, izjavio je Nizozemac za Ziggo sport.

Komentari

komentara

« Povratak