LEGENDARNI NOGOMETAŠ RAZVALIO GUARDIOLU: “Pep je sebični control freak, a City nije velikan, nego bogataš”

FOTO:

Patrice Evra, legendarni lijevi bek Francuske i Manchester Uniteda, bio je jedan od najboljih igrača na toj poziciji. Umirovio se 2018. godine u dresu West Hama.

Trofejni bek kritizirao je Pepa Guardiolu zato što ne podnosi i nema upravo vođu momčadi. Smatra da je to razlog šokantnog ispadanja Manchester Cityja protiv Reala u polufinalu Lige prvaka, ali i ostalim nokaut utakmicama LP-a, koji Pep ne uspijeva osvojiti zadnjih devet godina iako je u tom razdoblju vodio sjajne momčadi Bayerna i Cityja te na raspolaganju imao gotovo neograničene budžete za pojačanja.

“City treba vođe, ali Guardiola ne želi vođe. On ne želi igrače s jakom osobnošću jer pati od toga da on mora biti jedini vođa. Naravno da trener mora biti glavni, ali momčad treba lidera i na terenu. Zato kada je City u nevolji, nema nikoga da ga povede i spasi. Guardiola, naime, ne može ući u teren i zaigrati” izjavio je Evra za Prime Video i dodao:

“Guardiola sastavlja momčad po načelu da u njoj ne mogu biti igrači koje odlikuje snažan personality i to je tako očito kada pogledate igrače Cityja. Ekipu na gradi na njima, nego tako da može kontrolirati sve i svakoga. Kada stvari krenu loše, uvijek odlučuje samo on.”

Evra je napao i filozofiju Pepovog kluba: “City je kao i PSG, klub temeljen na novcu. Naravno, Real također ima novca, ali i veliku priču iza sebe. City, pak, ima samo pare i nogometaši idu tamo jedino zbog toga. Naravno da onda i osvajaju trofeje, ali City biraju samo zato što uvijek plaća više od ostalih.”

Komentari

komentara

« Povratak