LEGENDARNI SRBIN ZNA KAKO SPASITI ‘FUDBAL’: “Svratimo do Hrvatske, oni imaju…”

FOTO:

Nemanja Vidić udario je na Srpski nogometni savez i poručio im da se trebaju sramiti svoga rada. Srbija u međuvremenu nije uspjela izboriti Europsko prvenstvo ni nakon 20 godina, pa su svi alarmi kod susjeda upaljeni.

Na Vidićevu stranu stao je i Nemanja Matić, veznjak Manchester Uniteda. On je poslao pismo Mondu u kojem spominje i Hrvatsku te zaziva pomoć predsjednika Aleksandra Vučića. Pismo prenosimo u cijelosti:

“Poštovani ljubitelji nogometa u Srbiji. Ostao sam dužan objašnjenje za svoje povlačenje iz reprezentacije Srbije pa ću s tim početi. Prije početka kvalifikacija za Europsko prvenstvo ljudima u Savezu sam skrenuo pažnju na stvari koje bi nas mogle koštati plasmana na EP. Rekao sam da ako se te stvari ne promijene da ćemo naletjeti na neku malo ozbiljniju reprezentaciju i napunit će nam mrežu (Ukrajina 5:0). Također, rekao sam da se nećemo plasirati ni kroz Ligu nacija jer nam bog neće dati (dogodila se Škotska). Kako moji savjeti nisu prihvaćeni osjećao sam se odbačeno i nisam htio smetati, niti da sudjelujem u tome svemu. Mislim da ja u ovom trenutku nisam bitan i zato idem na stvar koja je najbitnija za budućnost našeg nogometa. Mnogi se pitaju kako dalje, što i tko? Vratimo se 15-ak godina unazad kad je Njemačka bila u krizi, tada su odlučili da je vrijeme za promjene i postavili su Matthiasa Sammera (osvajač Zlatne lopte) za glavnog odgovornog za organizaciju svih selekcija i prve momčadi. Danas je njihov nogomet tu gdje je, ponajviše zahvaljujući njemu”, piše Matić pa se prebacuje na Hrvatsku:

“Sada da svratimo i do susjeda. Hrvatska za svog predsjednika nogometnog saveza ima Davora Šukera koji je bio najbolji napadač Europe, jedan od najboljih igrača Real Madrida i vjerujem da igračima nije svejedno kad ispred njih stane netko s takvim imenom kao što je Davor Šuker. Crna gora na čelu nogometa ima velikog Dejana Savićevića, jednog od najboljih igrača svih vremena na našim prostorima. Prošlo je puno godina otkad je Dejo igrao nogomet, ali i dan danas navijači Zvezde i Milana se sjećaju majstora, prepričavaju njegove akcije. Kad se pojavi na skupovima Uefe, svi ga, kao i Davora Šukera, uvažavaju i imaju veliko poštovanje prema njima, a samim tim i zemljama koje oni predstavljaju. Rješenje za spas našeg nogometa je jednostavno. To je Nemanja Vidić. Smatram da je svojim radom, poštenjem, nogometnim znanjem, profesionalizmom, posvećenosti nogometu sposoban naš nogomet odvesti na vrh Europe, gdje je i sam bio kao igrač. Ako se susjedi mogu pohvaliti da imaju najveće legende na čelu nogometnog saveza, zašto i mi ne napravimo isto? Veliki Nemanja Vidić na čelu FSS-a, dok ovo pišem, suza mi u oku na pomisao da se to može dogoditi. Nemanja bi vratio nadu nogometnoj Srbiji, narod bi se vratio na stadion, da podrži svoju zemlju. Ne bismo morali dijeliti karte i moliti ljude da dođu na stadion (FSS zna o čemu pričam). Ne tražim da se netko otjera, nego tražim da Nemanja Vidić odluči tko treba i što treba raditi u našem nogometu jer imam apsolutno povjerenje da će uraditi sve za dobrobit našeg nogometa. Mora dobiti i podršku države Srbije jer je nogomet jako bitna. Svi znamo da je predsjednik Aleksandar Vučić veliki ljubitelj sporta pa ga stoga pozivam da da svoj doprinos tako što će uvjeriti Nemanju da preuzme tu odgovornost i krene u akciju spašavanja srpskog nogometa. Promašili smo Euro, nemojmo da promašimo Nemanju Vidića. Veliki pozdrav, Nemanja Matić.”

Komentari

komentara

« Povratak