Legendarni srpski napadač: “Hrvatska je dugo bila bolja od Srbije. Više nije tako..”

FOTO:

Umirovljeni srpski napadač Savo Milošević za Sportklub usporedio je srpsku i hrvatsku nogometnu reprezentaciju.

“Mnogi su otpisivali neke hrvatske igrače, a vidimo da Luka Modrić igra nikad bolje. Predvodnik je ove generacije. Godine nisu bitne ako netko ima kvalitetu, volju i želju. Hrvatskoj će iskustvo s velikih natjecanja biti plus. Zadnjih desetak godina Hrvatska je dosta bolje stajala od Srbije. Sad obje reprezentacije vidim dobro, imaju se čemu nadati na Svjetskom prvenstvu.”

“Srbija nakon dugo vremena ima igru i samopouzdanje kako bi se nosila s najboljima na svijetu. To smo i pokazali u grupi s Portugalom. Obje momčadi mogu proći grupu, a poslije – tko zna. Ovisi o mnogim faktorima. Očekujem da i Hrvatska i Srbija prođu grupu”, dodao je Milošević.

Pitali su ga i o Ligi nacija, koja igračima donosi dodatne utakmice u ionako natrpanom rasporedu. “Gledam na to pozitivno. Svejedno bi reprezentacije igrale prijateljske utakmice koje također odnose puno snage. Za reprezentaciju nema prijateljske utakmice. Sve su bitne. Bolje je igrati za nešto, ako već moraš igrati”, smatra jedan od najboljih strijelaca u povijesti srpske reprezentacije.

Milošević je u igračkoj karijeri nastupao za Partizan, Aston Villu, Real Zaragozu, Parmu, Espanyol, Celtu Vigo, Osasunu i Rubin Kazan. Umirovio se 2009. godine, nakon čega je bio trener. Vodio je Partizan i ljubljansku Olimpiju.

Komentari

komentara

« Povratak