LEGENDARNI TRENER BAYERNA: „Žao mi je što Niko nije dobio veću priliku, ima znanje i liderske sposobnosti…“

FOTO:

Iako je Niko Kovač dobio otkaz na poziciji trenera Bayerna još prije pet mjeseci, jeddna legenda kluba se još ne može pomiriti s tom odlukom. Švicarac Ottmar Hiztfeld jako cijeni kvalitete našeg bivšeg kapetana i smatra da su ga se u Bayernu prelako odrekli.

“Žao mi je što je Niko imao tako malo povjerenja i što nije dobio veću priliku u Bayernu. On je bio vođa i karakter na terenu i preuzimao je odgovornost…Niko ima i znanje i liderske sposobnosti da bi opet trenirao veliku momčad” – rekao je Hizfeld za minhenski Abendzeitung.

71-godišnji stručnjak je u dva mandata vodio njemačkog velikana, osvojio je pet naslova prvaka Bundeslige i jednu Ligu prvaka u sezoni 2001./2002. Niko Kovač je pod njegovim vodstvom igrao za Bavarce u razdoblju od 2001. do 2003. Godije pa je Hitzfeld jako dobro upoznat s Nikinim mogućnostima.

Dodao je kako smatra da će Niko ponovno dobiti priliku da trenira jedan veliki klub, bivši izbornik Hrvatske je trenutno bez posla, na klupi Bayerna ga je  naslijedio Hansi Flick.

Komentari

komentara

« Povratak