LIGA PRVAKA U BROJKAMA: Livaković je četvrti po broju obranama, a i Perić je na samom vrhu!

FOTO:

Hrvatski prvak je završio svoju ovosezonsku avanturu u Europi. Nakon grupne faze Lige prvaka Dinamo je završio na četvrtom mjestu u skupini.

Brojke i nisu tako loše

Dinamo je u ovogodišnjem izdanju Lige prvaka osvojio četiri boda i zauzeo zadnje mjesto u skupini.

Što se tiče napada, Modri su četiri puta tresli suparničke mreže i po ovom su podatku među lošijima u Ligi prvaka. Jednaki broj golova, četiri, zabili su i Leverkusen i Celtic, a manje od toga samo Glasgow Rangers (2) i Kopenhagen (1).

Dinamo je ukupno prema vratima protivnika pucao 55 puta. Usporedbe radi, Brugge i Kopenhagen uputili su ukupno 54 udarca, Sporting i Šahar 45, a Rangersi 44 udarca prema vratima. Što se tiče pokušaja u okvir, Dinamo ih je imao 20, jedanko kao Dortmund, Viktoria Plzen i Brugge, manje su imali Kopenhagen (16), Šahtar (15) i Rangers (12).

Dinamo je zauzeo 24. mjesto u poretku točnih dodavanja, s 82,7 posto, te 23.. mjesto u ukupnom broju točnih dodavanja (2196). Po broju oduzetih lopti (236) Modri su na 16. mjestu. Dinamo je napravio 61 prekršaj, u toj kategoriji je na 19. mjestu, dok je po broju pretrpljenih prekršaja (75) Dinamo na visokom petom mjestu od 32 momčadi.

Što se tiče pojedinaca, najviše je prema vratima pucao Mislav Oršić, 13 puta, dok je najviše pokušaja koji su išli  u okvir imao Luka Ivanušec, njih četiri. Najveći postotak točnih dodavanja upisao je Josip Mišić (92,3%). Vrlo visoko po uspješnosti vratara je Dominik Livaković. S 25 obrana je četvrti golman nakon grupne faze Lige prvaka.

Zanimljivo, stoper Dino Perić najbolji je igrač Lige prvaka po otrklonjenim opasnostima. Imao ih je 8,7 po utakmici! Po oduzetim loptama Dino Perić i Josip Šutalo su sa 43 uspješne reakcije na petom mjesto.

Od svih Dinamovih igrača, najviše je u šest utakmica pretrčao Luka Ivanušec, 65,5 kilometara. Stefan Ristovski je pak najbrži igrač zagrebačkog kluba s izmjerena brzina od 34,3 kilometra na sat.

Komentari

komentara

« Povratak