LIGA PRVAKA VIŠE NIKAD NEĆE BITI ISTA: UEFA-e ozbiljno razmišlja o velikoj promjeni!

FOTO:

Europska nogometna federacija (UEFA) razmatra novu, revolucionarnu ideju, koja bi drastično promijenila Ligu prvaka.

Novac čini čuda…

Nogometna pravila se mjenjaju i nadopunjuju iz godine u godinu. Trenutno, aktualna tema čeknika UEFA-e je uvođenje tzv. “wild cards” u Ligu prvaka.

Naime, kako je ovog ljeta veliki broj zvijezda napustio Europu i otišao igrati u Saudijsku Arabiju, UEFA je svjesna da bi interes za Ligom prvaka mogao pasti.

Neke velike zvijezde poput Ronalda, Benzeme, Kantea i Brozovića više neće igrati na europskim stadionima stoga UEFA ozbiljno razmišlja o tome da uvede specijalne pozivnice za klubove izvan Europe. Pojedini saudijski klubovi tako bi dobili pozivnice za nastup u Ligi prvaka, kako bi europska publika i dalje mogla uživati u predstavama zvijezda koje su se odlučile za odlazak iz Europe.

Ova ideja je usko vezana uz skoru reformu cijelog ovog natjecanja. Od 2024. format Lige prvaka značajno će se promijeniti, uključujući i povećanje broja momčadi s 32 na 36. Drugim riječima, dodatna četiri mjesta bi se otvorila za odabrane klubove izvan Europe.

Iako se ova ideja o pozivima neeuropskim klubovima čini apsurdnom, u pozadini svega se, naravno, nalazi ogroman kapital.

Za analizu utakmice Zrinjski – Urartu kliknite OVDJE.

Komentari

komentara

« Povratak