LIJEPA PRIČA IZ SLAVONIJE: Kuhao je za Modrića i hrvatske zvijezde, sada sprema obroke za pacijente osječkog KBC-a!

FOTO:

U ovo teško doba kada pandemija koronavirusa harači svijetom, svaka pomoć je bolnicama dobrodošla. Portal SiB.hr donosi jednu lijepu priču u kojoj glavnu ulogu ima službeni kuhar hrvatske nogometne reprezentacije, Tomica Đukić.

Osječki KBC je raspisao natječaj za glavnog kuhara, nemalo su se iznenadili kada se javio upravo Đukić, inače priznati kuhar diljem svijeta koji je radio u vrhunskim restoranima te kuhao Luki Modriću, Mariju Mandžukiću, Ivanu Rakitiću te ostalim zvijezdama Vatrenih.

Glavni chef Tomica poručuje da želi promijeniti „krvnu sliku“ bolnice: „To je krajnji cilj. Da ljudi kada odu iz bolnice da kažu da su fantastično jeli u bolnici s obzirom na poteškoće koje imaju. Jer gledajte, u bolnicu ne dolazi nitko tko je zdrav.” – rekao je za SiB.

Isto tako želi pomoći bolničkom osoblju u ovim nezgodnim vremenima, pripremati im zdravu hranu kako bi ostali zdravi. Kaže da se želi okrenuti mediteranskoj kuhinji, na meniju je nedavno bilo odlično meso poput junetine i raznih umaka. Pacijenti KBC-a će zasigurno biti oduševljeni njegovim specijalitetima.

“Ja vam to gledam iz perspektive, bih li ja to pojeo i je li to ukusno i je li to dovoljno dobro da nekom poslužite.” – zaključio je Đukić koji ne radi sam, uz njega je cijela ekipa nutricionista koji sastavljaju prigodan jelovnik za bolesnike.

Komentari

komentara

« Povratak