Liverpool ove sezone juri deset velikih rekorda Premiershipa

FOTO:

Učinak Liverpoola u dosadašnjem dijelu prvenstva je skoro savršen pa su ugroženi mnogi rekordi engleskog nogometa. Liverpool je na putu da sruši 10 rekorda u Premier ligi, donosi index.hr.

Sljedeći dostižan rekord odnosi se na broj uzastopnih pobjeda kod kuće. Trijumf nad Wolvesima bio je 20. u nizu, čime su izjednačili rekord Manchester Cityja iz sezone 2011./12. Uskoro na Anfield dolaze Southampton i West Ham i eto sjajne prilike za momčad Jurgena Kloppa da ponovo ispiše povijest. Liverpool na svom terenu nije poražen još od 2017. godine.

Liverpool napada ove rekorde:

1. Najbolji početak sezone: već je ostvaren s 21 pobjedom i jednim neriješenim rezultatom u 22 meča.

2. Najviše uzastopnih pobjeda na svom terenu. Liverpoolu je potrebne pobjeda u idućoj utakmici na Anfieldu kako bi srušio rekord Manchester Cityja.

3. Najviše uzastopnih pobjeda: postigao je 13 vezanih trijumfa i trenutno mu nedostaje još šest kako bi pretekao Manchester City iz 2017. godine.

4. Broj uzastopnih utakmica bez poraza: ima impresivni niz od 39 mečeva i nedostaje mu 11 pozitivnih ishoda kako bi srušio Arsenalove Nepobjedive.

5. Sezona bez poraza: Arsenalova ekipa iz sezone 2003./04. jedina je uspjela okončati natjecanje bez poraza, a Liverpool je na dobrom putu da ponovi uspjeh.

6. Najviše pobjeda u sezoni: City je u sezoni 2017./18. završio natjecanje s 32 pobjede, a Liverpool je do sada pobijedio na 21 utakmici.

7. Najviše bodova u sezoni: City je u sezoni 2017./18. ostvario 100 bodova. Liverpool s ovakvim startom najviše može osvojiti 112.

8. Najviše pobjeda na domaćem terenu tijekom sezone: Liverpool za sada ima 12 i nedostaje mu još sedam trijumfa.

9. Najviše pobjeda na gostovanjima tijekom sezone: Do sada je pobijedio devet puta, a nedostaje mu osam pobjeda da bi srušio rekord Manchester Cityja iz 2018. godine.

10. Broj dana bez poraza: Arsenal je postavio nevjerojatan rekord u sezonama 2003./04. i 2004./05. Izabranici Arsènea Wengera nisu osjetili gorčinu poraza u Premier ligi tijekom 537 dana. Liverpool je trenutno 382 dana bez poraza. Ako izbjegne poraz do kraja sezone, pada rekord Nepobjedivih.

Sezona bez poraza Arsenala i sezona Cityja u kojoj je tim osvojio 100 bodova najimpresivniji su rezultati u Premier ligi. Liverpool je na dobrom putu ove godine nadmašiti oba, piše Marca.

Komentari

komentara

« Povratak