LOKOMOTIVA GRADI STADION NA KAJZERICI? Pogledajte kako bi izgledao!

FOTO:

Hrvatski prvoligaš Osijek prošli mjesec otvorio je svoj novi stadion, koji se zove Opus Arena. Logično, radi se o najmodernijem stadionu u Hrvatskoj.

I kako to biva, sada se napokon sve više priča o eventualnim novim stadionima diljem Lijepe naše. Sjećate se npr. kako su mnogi zagovarali, neki čak i obećavali, izgradnju novih stadiona nakon što je Hrvatska osvojila spektakularno drugo mjesto na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine. Međutim, već je prošlo čak pet godina, a još uvijek jedno veliko ništa o famoznom nacionalnom stadionu koji se već mogao izgraditi.

Ipak, među onima koji sanjaju je i klub s Kajzerice. Naime, Nk Lokomotiva je na svojim društvenim mrežama objavila diplomski rad Ardijana Karla Gashija na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu za mogući stadion na Kajzerici. U tom zagrebačkom kvartu nalazi se sjedište Lokomotive i tu djeca iz omladinskog pogona treniraju i igraju utakmice, a na istom mjestu trenira i seniorska momčad. Ipak, Lokomotiva svoje utakmice igra u Kranjčevićevoj.

Lokomotiva je stoga objavila kako bi mogao izgledati stadion na Kajzerici uz status: “Tko zna, možda jednog dana.” Na Lokomotivinoj stranici stoji i detaljan opis stadiona: “Kapacitetom od 8000 gledatelja predloženo rješenje predstavlja najmanji mogući stadion s uvjetima za odigravanje utakmica Lige prvaka koji je svojim kapacitetom optimalan drugi ili treći po veličini stadion u gradu poput Zagreba, a ujedno i ljetna pozornica kakvu Zagreb nema.”

Lokomotiva na kraju zaključuje: “Čestitamo Ardijanu Karlu Gashiju na briljantnoj ideji i sjajno izvedenom rješenju stadiona na Kajzerici. Kako smo naveli, tko zna, možda jednog dana se i realizira projekt.”

Komentari

komentara

« Povratak