LOŠ POTEZ HAJDUKA: Dinamo nudio 2.5 milijuna eura, a sada odlazi za siću…

FOTO:

29-godišnji brazilski krilni igrač, Jairo da Silva, uskoro će napustiti redove Hajduka gdje je pao u drugi plan. Ove sezone uglavnom ulazi s klupe, a utakmica koju je započeo od prve minute bila je ona blamaža u Kazahstanu kod Tobola.

Za njega je ozbiljno zainteresiran Pafos, koji je prošlu sezonu završio na sedmom mjestu ciparske lige. Prije nešto manje od godinu dana Jairo je trebao doći u zagrebački Dinamo koji je poslao fantastičnu ponudu na Poljud. Dinamo je Hajduku za Jaira ponudio oko 2.5 mil eura te Atiemwena, koji je prethodno briljirao u Gorici, a u Dinamu postao poznat kao joker koji s klupe zabija važne golove.

Jairo je u Hajduk došao u ljeto 2018. iz PAOK-a uz odštetu od 300 tisuća eura. Prvu sezonu odigrao je sjajno. Završio ju je s 13 golova i devet asistencija. Pred kraj prvenstva nudio mu se odličan transfer u kazahstanski Kairat, ali Hajduk je odbio ponudu. Jednako je nastavio i u drugoj, koju je okončao s 10 golova i sedam asistencija. Tada ga je htio Twente, ali Hajduk ni ovaj put nije bio zainteresiran za prodaju ključnog igrača.

Početkom njegove treće sezone u Hajduku, u rujnu prošle godine, umro mu je brat s kojim je bio blizak, i to jako mlad, u 29. godini. Zbog situacije s koronom Jairo nije mogao u Brazil na sprovod ni biti s obitelji u najtežim trenucima i sve to ga je jako potreslo. Nakon toga je krenuo njegov veliki pad forme i igara.

Komentari

komentara

« Povratak