Loša vijest za hrvatsku reprezentaciju stigla je sinoć iz Južne Amerike

FOTO:

Poznato je 19 reprezentacija koje će zaigrati na Svjetskom prvenstvu u Kataru od 21. studenoga do 18. prosinca. Među njima je od sinoć i Urugvaj, a to nije dobra vijest za Hrvatsku.

Urugvaj je 1:0 pobjedom protiv izravnog konkurenta Perua izborio četvrto mjesto, posljednje koje izravno iz južnoameričkih kvalifikacija vodi u Katar. Tom pobjedom je Urugvaj prestigao Hrvatsku u borbi za drugu jakosnu skupinu na ždrijebu Svjetskog prvenstva.

Druga loša vijest za Hrvatsku stigla je iz europskih dokvalifikacija, u kojima je Švedska u 110. minuti pobijedila Češku i tako ostala u igri da prestigne Modrića i društvo. Da je utakmica Švedske i Češke otišla na jedanaesterce, Švedska više ne bi mogla prestići Hrvatsku.

Ipak, Hrvatska i dalje ima sve u svojim rukama te u dvije prijateljske utakmice u Kataru protiv Slovenije i Bugarske mora osvojiti barem bod. U tom slučaju bi Hrvatska završila u drugoj jakosnoj skupini i na ždrijebu izbjegla Dansku, Nizozemsku, Njemačku, Meksiko, SAD, Švicarsku i Urugvaj.

Uz domaćina Katar, ranije su se kvalificirali Njemačka, Danska, Brazil, Francuska, Belgija, Hrvatska, Španjolska, Srbija, Engleska, Švicarska, Nizozemska, Argentina, Iran, Južna Koreja, Japan i Saudijska Arabija, prenosi Index.hr.

Komentari

komentara

« Povratak