LOŠE VIJESTI: Benfica je izbacila PSV. Što to znači za Dinamo?

FOTO:

Dinamo, ako večeras napravi veliki preokret i nadoknadi 0:3 protiv Sheriffa, neće biti u trećoj jakosnoj skupini grupne faze Lige prvaka.

Dinamu se za potencijalni prelazak iz četvrtog pota u treći trebalo poklopiti nekoliko rezultata. Benfica je morala ispasti od PSV-a, Salzburg od Brondbyja i Šahtar od Monaca. Budući da je sinoć Benfica remijem bez golova u Nizozemskoj sačuvala 2:1 iz prve utakmice i prošla u grupnu fazu, jasno je da Dinamo više ne može do treće jakosne skupine.

Hrvatskom prvaku bile bi male šanse i da je PSV prošao jer i Salzburg i Šahtar imaju prednost uoči večerašnjih utakmica. Salzburg u Danskoj brani 2:1, a Šahtar u Ukrajini 1:0 protiv Kovačevog Monaca. Dinamu bi tako u Ligi prvaka, koja se nakon 0:3 iz Moldavije čini jako dalekom, iz trećeg pota prijetili Porto, Ajax, Leipzig, Benfica, Atalanta, Zenit te vjerojatno Šahtar i Salzburg.

Ako ne uspije preokrenuti 0:3 u uzvratu, Dinamo će biti nositelj skupine u Europa ligi. U tom natjecanju prve dvije momčadi iz svake skupine prolaze dalje, a trećeplasirani prezimljuje u Konferencijskoj ligi, prenosi index.hr.

Komentari

komentara

« Povratak