LOŠI GUBITNICI: Ostali bez Svjetskog prvenstva, a sad traže ponavljanje utakmice

FOTO:

Mnogi će se složiti kako smo vidjeli možda i najuzbudljivije kvalifikacije za odlazak na Svjetsko prvenstvo. U Europi su predstavili dodatne kvalifikacije koje su prozvane kao “pakao”, a ništa manje vatreno nije bilo i u Africi.

Senegal je prošao Egipat tek nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca, Ganci su prošli zbog gola u gostima. A možda najluđu utakmicu odigrali su Alžir i Kamerun. Alžirci su u prvom susretu kao gosti slavili 1:0, ali Kamerunci su uzvratili te su 90-minutno nadmetanje dobili 1:0 (pogodak Choupa-Motinga u 22. minuti).

U produžecima nije bilo golova sve do 118. minute, kada je nastao delirij na stadionu uslijed gola Toube. Sekunde su Alžir dijelile od odlaska na Svjetsko prvenstvo, no šok je uslijedio u 124. minuti kada je Toko-Ekambi zabio za pobjedu gostiju 2:1 i plasman Kameruna na Svjetsko prvenstvo. Alžirci su uplakani popadali po travnjaku, a izborniku je i pozlilo.

Dva dana nakon utakmice Alžirci su odlučili od FIFA-e, krovne svjetske nogometne organizacije, zatražiti ponavljanje susreta. Tvrde da su pokradeni i da je sudac imao niz pogrešaka koji su odredili pobjednika.

“Kažem ovo bez straha: Ovi suci ne poštuju našu zemlju. Ne tražim izgovore, ali ovo što suci rade Alžiru je nevjerojatno. Dovoljno je bilo vidjeti koliko je njihov golman zadržavao loptu, a kažnjen je tek na kraju utakmice. Ovo je nepodnošljivo”, rekao je izbornik Djamel Belmadi koji je, navodno, napao suca kada ga je vidio na aerodromu nakon utakmice.

Alžirski mediji pišu da se dogodila velika krađa na travnjaku, ali ne vjeruju da će se utakmica zbog toga ponoviti. Navode primjer kad je Francuska 2010. godine nakon igranja rukom Thierryja Henryja izbacila Irsku pa utakmica unatoč tome nije ponovljena.

Komentari

komentara

« Povratak