LOVA DO KROVA: Dinamo je večeras zaradio najviše u povijesti kluba

FOTO:

Dinamo Zagreb je preko Saburtala, Ferencvarosa i Rosenborga izborio plasman u grupnu fazu Lige prvaka.

Taj podvig hrvatskom prvaku donio je najveću zaradu u povijesti, veću i od najvećeg transfera. Ukupno će Dinamo zaraditi najmanje 25 milijuna eura, dok je rekordni transfer onaj Marka Pjace iz 2017. godine za 23 milijuna eura.

Plasman u skupinu Lige prvaka donosi 15,25 milijuna eura, a UEFA od prošle godine dijeli i više od 500 milijuna eura klubovima koji se plasiraju u Ligu prvaka na osnovu njihova uspjeha u posljednjih deset godina.

Klub s najmanjim koeficijentom dobije 1,1 milijun eura, a najbolji čak 32 puta više. To znači da će Lille, trenutno najslabiji po koeficijentu, na već sigurnih 15,25 milijuna eura dobiti još 1,1 milijun eura.

Dinamo ima sedmi najslabiji koeficijent pa će dobiti 7,7 milijuna eura. To znači da bi Dinamova zarada samo od plasmana u Ligu prvaka bila 23 milijuna eura, bez novca od marketinških prava što donosi još milijun-dva te zarade od ulaznica i marketinga.

Hrvatski prvak u Ligi prvaka bit će u trećoj jakosnoj skupini pa bi za razliku od prethodnih nastupa mogao i do kojeg boda više i dodatne zarade. Svaka pobjeda u skupini donosi 2,7 milijuna eura, a remi 900 tisuća eura. Prolazak skupine donio bi Dinamu još 9,5 milijuna eura.

KATALONCI DONOSE: IVAN RAKITIĆ ODLAZI IZ BARCELONE, A OVO JE NJEGOV NOVI KLUB!

POGODAK ZA LIGU PRVAKA: Pogledajte nevjerojatnu bombetinu Gojaka!

Komentari

komentara

« Povratak