LOVA DO KROVA: Evo koliko je Dinamo zaradio razbijanjem Atalante!

FOTO:

Dinamo je nastavio uzimati milijune eura od UEFA-e u sezoni u kojoj je već zaradio najveći iznos u povijesti kluba.

Hrvatski prvak je preko Saburtala, Ferencvarosa i Rosenborga izborio plasman u grupnu fazu Lige prvaka. Taj podvig hrvatskom prvaku donio je najveću zaradu u povijesti, veću i od najvećeg transfera. Tako je Dinamo i prije prvog kola i utakmice s Atalantom (3:0) uspio zaraditi najmanje 25 milijuna eura, dok je rekordni transfer onaj Marka Pjace iz 2017. godine za 23 milijuna eura.

Plasman u skupinu Lige prvaka donosi 15,25 milijuna eura, a UEFA od prošle godine dijeli i više od 500 milijuna eura klubovima koji se plasiraju u Ligu prvaka na osnovu njihova uspjeha u posljednjih deset godina. Dinamo ima sedmi najslabiji koeficijent pa će dobiti 7,7 milijuna eura. Na Maksimir će i milijun-dva od marketinških prava te zarada od ulaznica i marketinga.

Pobjeda protiv Atalante donijela je Dinamu 2.7 milijuna eura (20 milijuna kuna), koliko UEFA daje klubovima koji u grupnoj fazi stignu do tri boda. Remi u grupnoj fazi donosi 900 tisuća eura, a prolazak skupine Dinamu bi donio još 9,5 milijuna eura.

MARIO, NEKA JE SA SREĆOM: MARIO MANDŽUKIĆ IMA NOVI KLUB!

NIŠTA ČUDNO: Talijanski novinari ismijavali Maksimir u javljanju uživo!

index.hr

Komentari

komentara

« Povratak