LUDA PRIČA: Američka mlada momčad optužila Hajduk za rasizam! Evo što kažu iz kluba…

FOTO:

Hajduk Split, točnije kadetska momčad do 17 godina, nastupa na turniru u Sjedinjenim Američkim Državama. Momčad koju vodi trener Luka Vučko pobijedila je na penale u osmini finala vršnjake iz New York Red Bullsa.

Momčad iz New Yorka sad prijeti napuštanjem turnira, piše The Athletic. Između ostalih, optužuju igrače Hajduka za rasizam. Navodno su igrači Hajduka na rasnoj osnovi vrijeđali njihovog igrača Erica Taija. Njihov vratar Joshua Grant također je doživio vrijeđanje na utakmici protiv Montereya.

“Ovo što se dogodilo na protekle dvije utakmice je neprimjereno i promijenilo je našu momčad zauvijek. MLS nije ništa poduzeo i ostavio nam je osjećaj nepovjerenja i nesigurnosti za našu dobrobit. Nadamo se da će se u budućnosti popraviti odnos prema igračima”, stoji u priopćenju Red Bullsa.

Njihova kadetska momčad ispala je s turnira, ali povukli su i pionirsku (do 15 godina), koja je izborila četvrtfinale. Iz Hajduka poručuju da se zapravo ništa nije dogodilo te da se ekipa iz New Yorka samo žali na rasizam jer je ispala s turnira.

“Izrazito su agresivna ekipa, dobili su čak tri crvena kartona. Bila je situacija u kojoj je njihov igrač u duelu jako gurnuo našeg Durdova. On je pao van terena na tvrdu podlogu. Srećom, nije se ozlijedio. Durdov mu je uzvratio i nastalo je komešanje koje je brzo riješeno.

Američka momčad izgubila je i pokušava se vaditi na rasizam koji je apsolutno nepostojeći. Naši momci se nisu tako ponijeli. Ništa od tih optužbi ne postoji ni u zapisniku. Da se to zaista dogodilo, već bi nas izbacili s turnira. Sudac nije prekinuo utakmicu zbog rasističkog povika”, kažu iz Hajduka.

Komentari

komentara

« Povratak