LUDA PRIČA: “Do četiri ujutro bili smo budni, a onda osvojili Ligu prvaka”

FOTO:

Roberto Carlos za Players Tribune otkrio je detalje Realovog osvajanja Lige prvaka 1998. godine protiv favoriziranog Juventusa. (index.hr)

Real, koji europski naslov nije osvojio 32 godine i koji je te sezone La Ligu završio kao tek četvrti, 11 bodova iza prvaka Barcelone, u Amsterdamu se nije nadao tituli protiv strašnog Juventusa predvođenog Zidaneom, kojem je to bilo treće finale Lige prvaka zaredom.

Priznaje to i legendarni lijevi bočni: “Bili smo jako loši u Primeri te sezone, dok je Juventus bio prvak Serie A i treću uzastopnu godinu u finalu LP-a. Svima nam je bilo jasno da nismo favoriti i noć prije finala nitko od nas nije mogao spavati. Inače bismo uvijek prije utakmice bili u krevetima najkasnije u 22 sata, ali te noći smo se svi spontano skupili u predvorju hotela i pričali do 4 ujutro. Nismo se bojali Juventusa, ali smo ih jako poštovali.”

Na utakmici se vidjelo da Real nema straha: “Odlično smo odigrali. Juve je imao puno prilika, ali mi smo pobijedili 1:0. Ne toliko zbog naše kvalitete, koliko zbog toga što smo bili motiviraniji. Više smo htjeli taj naslov od njih”, prisjeća se Roberto Carlos i dodaje:

“U Realu sam proveo 11 prekrasnih godina, igrao s najboljim nogometašima svijeta i osvojio brojne trofeje, ali najdraži događaj tijekom svih tih godina tamo je slavlje nakon osvajanja Lige prvaka 1998.”

OVE MODRIĆEVE RIJEČI SU ODGOVOR HOĆE LI VODITI HRVATSKU NA EURU!

NEMA MIROVINE: Evo gdje će Buffon braniti iduće sezone!

Komentari

komentara

« Povratak