LUĐAK ILI REVOLUCIONAR? Gazda Napolija prozvao FIFA-u i UEFA-u pa ponudio ideje za bolji nogomet!

FOTO:

Napoli je u srijedu ostao bez pobjede nad PSG-om u 93. minuti (2:2) u trećem kolu Lige prvaka. I dok u klubu žale za propuštenom prilikom na Parku prinčeva, predsjednik Aurelio De Laurentis razmišlja o budućnosti nogometa i sporta općenito. On se obrušio na UEFA-u i FIFA-u te poručio kako se nogomet mora mijenjati…

“Uništavamo nogomet. Moramo misliti na budućnost, mlade zanimaju samo igrice, a nogomet već tone. Vidjet ćete, za osam godina, djecu koja su se tek rodila nogomet neće zanimati. Nogomet je važna industrija, a bez kočnica koje nameću UEFA i FIFA i koji se svojim pravilima vraćaju u davnu prošlost, još bi više vrijedio. Za sve smo krivi mi, mi stari idioti. Utakmice su dosadne. Traju predugo – ljudi zaspu dok ih gledaju”, poručio je De Laurentis u razgovoru za francuski Le Parisien.

Filmski režiser ima prijedlog kakve bi promjene uveo u nogometu…

“Treba se igrati dva puta po 30 minuta s pauzama od dvije, tri minute na sredini svake. Ako nema pauza, za što uopće služi trener? Moramo sve mijenjati. Također, zašto se Europa ne ujedini? Trebala bi se napraviti liga od klubova iz Engleske, Francuske, Italije, Njemačke i Španjolske. Da složimo prvenstvo od četiri momčadi iz svake od tig liga, umjesto Lige prvaka, imali bismo 20 jakih momčadi. Svi igraju po jednu utakmicu, a ždrijeb bi odlučivao samo o domaćinu”, zaključio je čovjek kojeg se nedavno spominjalo kao mogućeg ulagača u Hajduk.

KAKAV KRALJ: POGLEDAJTE KAKO JE BROZOVIĆ ZAUSTAVIO SLOBODNJAK BARCELONE!

STIŽU POJAČANJA: Arsenal dovodi sjajno pojačanje za obranu!

index.hr

Komentari

komentara

« Povratak