LUDI RASPLET: Evo tko je sinoć osigurao Svjetsko klupsko prvenstvo!

FOTO:

Svjetsko klupsko prvenstvo sljedeće godine će se igrati u SAD-u od 15. lipnja do 13. srpnja. Jučer smo dobili novog predstavnika.

To je postao španjolski Atletico Madrid koji je upao baš kao prijašnja sedmorka, na temelju UEFA-inog četverogodišnjeg koeficijenta. Ranije su plasman osigurali Bayern Munchen, PSG, Inter Milano, Porto, Benfica, Borussia Dortmund i Juventus.

Diego Simeone i društvo sinoć su ispali u Ligi prvaka od Borussije Dortmund, ali dobra vijest bila je eliminacija Barcelone. Ispadanje Barcelone u četvrtfinalu znači da će Atletico igrati na Svjetskom klupskom prvenstvu sljedeće godine. Ono će se održati u SAD-u u novom formatu. Sudjelovat će 32 momčadi podijeljene u osam skupina po četiri tima. Dvije najbolje iz svake grupe igrat će nokaut-fazu.

Da bi Barcelona izborila Svjetsko klupsko prvenstvo, trebala je osigurati finale ovosezonske Lige prvaka i dočekati ispadanje Atletica od Borussije (D). Njena eliminacija iz najjačeg europskog klupskog natjecanja značila je i promociju Atletica na klupski SP sljedeće godine. A to klubovima donosi 50 milijuna eura.

Europski predstavnici na Svjetskom klupskom prvenstvu popunili su sva mjesta izuzev jednog, predviđenog za pobjednika ovosezonske Lige prvaka, odnosno za najbolju momčad prema FIFA-inom renkingu u posljednje četiri godine koja još nije osigurala svoje mjesto u natjecanju. Zasad su sigurni Manchester City, Real Madrid, Chelsea, Bayern, PSG, Inter, Porto, Benfica, Borussia Dortmund, Juventus i Atletico.

Za analizu utakmice Bayern – Arsenal kliknite OVDJE.

Komentari

komentara

« Povratak