MA SVAKA IM ČAST: Europski protivnik Dinama pomaže u obnovi Banovine!

FOTO:

Predstavnici belgijskog Genk jučer su prije početka dvoboja na Maksimiru obišli porušenu Banovinu i odlučili pomoći na poziv dva hrvatska igrača.

Branko Strupar i Frane Bućan igrali su za belgijski klub u devedesetim godinama prošlog stoljeća, Genk i njegovi navijači su skupljali sredstva za obnovu stradalog područja. Oglasio se i njihov izvršni direktor Erik Gerits.

“Branko je bio idol u našem klubu, on i Frane Bućan su igrači koji su pomogli izgraditi naš klub u ovo što je danas, veliki klub, ne samo u belgijskim nego i u europskim okvirima. Nazvali su nas jer imamo puno kontakata, rekli da je u Hrvatskoj puno problema nakon potresa i pitali možemo li pomoći jer imaju plan kako obnoviti neke od kuća. Mobilizirali smo naše navijače i neke tvrtke iz Genka i sakupljali novac i potrepštine” – prenosi njegovu izjavu portal Index.hr.

Branko Strupar je istinska legenda Genka i tamošnjeg nogometa, od 1994. do 1999. u 130 nastupa zabio je 72 gola, četvrti je najbolji strijelac svih vremena i pomogao je klubu da osvoji prve naslove prvaka i pobjednika kupa.

“Frane me nazvao, a budući da u Genku, smijem reći, imam veliko ime, brzo smo došli na ideju da vidimo možemo li sakupiti kakva sredstva. Klub se rado odazvao i velika je stvar da su uspjeli doći tu u zgusnutom rasporedu ova dva dana” – izjavila je Dinamova legenda.

IGRA NOGOMET KARIJERE: EUROPSKI VELIKAN U SIJEČNJU DOVODI MARKA LIVAJU?!

Komentari

komentara

« Povratak