MAĐARI ŽELE ZAJEDNIČKO NATJECANJE: Evo tko bi sve igrao u ovoj ligi!

FOTO:

Taman kad se slegne prašina, opet negdje izviri ideja o regionalnoj ligi. Ovoga puta taj prijedlog stiže iz Mađarske, doduše, nešto modificiran. Radi se o – regionalnom kupu, piše Mozzartsport.

Zapravo se taj, Srednjoeuropski kup ili Mitropa Cup već igrao 65 godina. Bilo je to prvo veće međunarodno klupsko natjecanje u nogometu na europskom kontinentu. Natjecanje je igrano u periodu od 1927. do 1992. godine, s pauzom između 1949. – 1951. godine.

O ovoj temi je za Nemzetisport govorio predsjednik Ferencvarosa Gabor Kubatov. Pitanje je bi li mađarski klub, koji je nedavno igrao u Ligi prvaka, bio bolji da ima jače rivale u ligi.

“Naravno da bi bilo bolje i svima bi bilo bolje. Tada bismo bili uspješniji na međunarodnoj sceni, prošli bismo dva, tri, možda i više kola u raznim kupovima. Želja mi je nekako pokrenuti Srednjoeuropski kup u kojem bismo igrali s klubovima iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Slovačke, Češke i Rumunjske. Bile bi to prestižne utakmice sa Crvenom zvezdom, Partizanom, zagrebačkim Dinamom, Slovanom iz Bratislave, Plzenom, praškom Slavijom”, otkrio je Kubatov.

Na pitanje je li realno da se tako nešto dogodi, prvi čovjek Ferencvaroša je dodao:

“Čini mi se da je UEFA otvorena za takva natjecanja. Mislimo da bi takvo što svima donijelo ne jednu nego mnoge prednosti. Sponzorima nije isto ulaze li na tržište od deset ili 45 milijuna ljudi. A, da ne pričamo koliko bi takve utakmice svima bile zanimljive, mislim da bi interes bio ogroman”, smatra Gabor.

Od klubova s područja Bosne i Hercegovine, te Hrvatske, najveće uspjehe u ovom kupu su postigli NK Iskra Bugojno, koja ga je osvojila 1985., zatim Velež iz Mostara kada je 1976. godine izgubio finale od austrijskog predstavnika i HNK Rijeka koja je osvojila 3. mjesto to jest pobijedila u malom finalu 1986. godine čehoslovačkog predstavnika.

Za najbolje analize kliknite OVDJE.

PANIKA UOČI FINALA: FRANCUZI NAKON INFORMACIJA O ZARAZI DEVINOM GRIPOM OBJAVILI NOVE VIJESTI!

Germanijak.hr

Komentari

komentara

« Povratak