Mađarski napadač postao hit zbog svog izgleda i izjave: “Bio sam doma i pio pivo”

FOTO:

Švicarska je jučer pobijedila Mađarsku 3:1 u prvom kolu skupine A Europskog prvenstva u Njemačkoj.

Golove za Švicarsku postigli su Kwadwo Duah, Michel Aebischer i Breel Embolo, a strijelac za Mađare bio je Barnabas Varga. Među fanovima na društvenim mrežama veliku je pažnju izazvao mađarski reprezentativac Martin Adam (29), koji je ušao u 79. minuti umjesto Miloša Kerkeza.

Adam je osvojio fanove svojom pomalo nenogometnom fizionomijom. Čini se kako mađarski napadač ima nekoliko kilograma viška, a u kombinaciji s gustom bradom postao je viralan na društvenim mrežama. Neki fanovi na X-u su pisali kako Adam više sliči na stopera nego na napadača, a neki dodaju kako izgledom podsjeća na Vikinge iz raznih serija.

Adam je poznat i po nedavnoj izjavi za Telexhu. Naime, Mađari su pitali svog reprezentativca gdje je bio tijekom Europskog prvenstva 2021. godine, na kojem je Mađarska igrala protiv Njemačke, Francuske i Portugala: “Naravno da se sjećam. Pio sam pivo kod kuće”, ispalio je napadač korejskog Ulsana i oduševio sve.

Adam je karijeru gradio u Mađarskoj. Igrao je za Vasas, Kaposvar i Paksi, a u Južnoj Koreji je od ljeta 2022. godine. Tada ga je Ulsan Paksiju platio 1.2 milijun eura. Ove sezone u 20 utakmica je zabio osam golova, a ima i jednu asistenciju u 988 minuta igre. Za reprezentaciju Mađarske Adam u 21 nastupu ima tri pogotka.

Komentari

komentara

« Povratak