MAJSTORE, SVAKA ČAST: Van Dijk je ovim komentarom pokazao kakva je veličina

FOTO:

Nizozemski stoper, Virgil van Dijk, smatran je najboljim stoperom današnjice. Nogometaš Nizozemske i Liverpoola iza sebe je imao fantastičnu sezonu koju je okrunio osvajanjem Lige prvaka, a jako malo je nedostajalo da upecne i famoznu Zlatnu loptu.

Ipak, niozemski gigant morao je priznati poraz jer svoju šestu Zlatnu loptu osvojio je legendarni Lionel Messi. Nakon što je Van Dijk osvojio priznanje UEFA-e za najboljeg igrača Europe, a Messi odnio nagradu FIFA The Best za najboljeg na svijetu, čekao se konačan rasplet u Parizu, gdje je pobijedio Messi.

Sjajni Nizozemac koji je bio ključni igrač Liverpoola u pohodu na europsku krunu nakon proglašenja nije bio razočaran, još manje ljubomoran na Messija. Štoviše, naklonio se Argentincu, rekao da mu je čast što je uopće bio u izboru za najboljeg igrača Europe te je priznao da je nagrada došla u prave ruke.

”Nikad nisam mislio da ću biti u utrci za Zlatnu loptu. Nisam ni sanjati mogao da će se ovako nešto dogoditi. Tek kad sam bio nominiran, shvatio sam da sam napravio nešto zaista veliko. To najbolje pokazuje kakva je moja karijera. Relativno kasno sam postao dio vrhunskog nogometa i moja se karijera u mnogome razlikovala od rođenih pobjednika koji su večeras ovdje. Kasno sam se pojavio, ali nikad nisam odustajao od svojih snova”, skromno je rekao sjajni Nizozemac, a onda je nastavio:

”Morao sam krvavo raditi svaki dan, tako da sam ponosan na sve što sam napravio. Želim nastaviti u istom ritmu i biti ovdje, na ovom mjestu, i iduće godine.”

Van Dijk je rekao kako je užasno teško pobijediti Ronalda i Messija jer je njihov talent natprirodan.

”Bila je ovo nevjerojatna godina, ali postoji nekoliko igrača koji su natprirodni. Takve veličine se moraju poštivati. Bio sam blizu, ali bio je netko ipak bolji i skidam mu kapu na tome.”

Komentari

komentara

« Povratak