MAKEDONCI U TRANSU: Komentator u ekstazi održao govor za pamćenje!

FOTO:

Sjeverna Makedonija u pobjedom protiv Gruzije ostvarila velika uspjeh, prvi puta su se plasirali na Europsko prvenstvo. Gol koji je Makedonce poslao na Euro djelo je njihove ikone, Gorana Pandeva. Ponajbolji makedonski nogometaš svih vremena zabio je Gruziji u 67. minuti i tako izazvao pravo oduševljenje u domovini.

Makedonski komentator je na stadionu Boris Paichadze u Tbilsiji bio izvan sebe te održao govor koji će se pamtiti.

“Kraj, uživaj Makedonijo! Idemo na Europsko prvenstvo! Nogometaši su ostvarili veliki uspjeh. U ovom teškom vremenu kad naša nacionalnost, jezik, geni, ime i prezime nisu prepoznati, mi idemo na EP. Oni kojima smo dali pismenost, sačekat će nas idućeg lipnja, slušat će i salutirat će našoj himni.” – govorio je komentator pa na kraju poentirao:

“Ovo je poruka za sve pravoslavce, kršćane, Makedonce, Albance, Turke koji igraju za ovu reprezentaciju. I jedni i drugi i treći i četvrti trebaju čuvati našu državu.” – zaključio je.

Skoplje sinoć nije spavalo, premijer Zoran Zaev je obećao svim reprezentativcima po deset tisuća eura premija. Sjeverna Makedonija će nagodinu igrati u skupini C protiv Nizozemske, Ukrajine te Austrije.

Komentari

komentara

« Povratak