U Maksimiru opet spremaju veliko pojačanje: U Dinamo stiže veznjak iz Porta!?

FOTO: UEFA

Radi se o igraču koji je igrao za sve mlade selekcije Portugala, završno u onoj U-21, u kojoj je ubilježio 23 nastupa postigavši tri pogotka. Ubilježio je i tri nastupa za olimpijsku reprezentaciju te zemlje. Može igrati na tri pozicije u veznoj liniji, a idealna mu je ona na desnoj strani. Odigrao je 70 utakmica u prvoj portugalskoj ligi, najplodnije sezone bile su mu one dok je igrao u dresu Pacos Ferreire, u dvije sezone (2013/14, 2014/15), odigrao je ukupno 54 utakmice.

Igrao za mnoge klubove

Oliveira je inače igrač Porta kojeg je ovaj klub posuđivao u belgijski Mechelen, Beiu Mar, te Pacos Ferreiru, a u međuvremenu je igrao i za B momčad Porta. Nakon sjajne sezone u PacosFerreiri, u koju je istekom posudbe kao besplatan igrač došao iz Porta, njegov matični kub ga je kupio za milijun eura. U finišu sezone 2015/16. ustalio se u prvoj momčadi Porta, na kraju sezone je dobio ponude nekoliko europskih klubova, ali ga Porto nije pustio, pa je došlo do kratkog spoja na relaciji igrač – klub.

Zbog te situacije ove sezone igrao je na samo jednoj utakmici za Poto protiv Estorila, te jednu u kvalifikacijama za Ligu prvaka protiv Rome. Na Transfermarktu mu je istaknuta cijena od 3,5 milijuna eura.

Po onome što saznajemo šanse da dođe u Dinamu su 50:50. Treba svakako napomenuti da je Sergio Oliveira također povezan s Doyen Sports grupom koja ima 50 posto vlasništva njegovih prava. Posao mogućeg dovođenja u plavi klub opet obavlja dvojac koji je u Maksimir doveo Marcosa Guilhermea, Nelio Lucas i Andy Bara. Manadžer u velikom naletu Andy Bara je inače u Maksimir vratio i Sammira.

 

Izvor: Sportske novosti

Komentari

komentara

« Povratak