MALO POZNAT DETALJ: Zbog Luke Modrića Cristiano Ronaldo nije 2018. prekinuo karijeru!

FOTO:

Cristiano Ronaldo jedan je od najboljih nogometaša današnjice. Na tržište je danas izbačena njegova biografija, čiji je autor, Thierry Marchand, novinara francuskog lista L’Equipe.

Da nije bilo Modrića…

Thierry Marchand, novinara francuskog lista L’Equipe, bio je zadužen za pisanje biografije o Cristianu Ronaldu. On i Portugalac upoznali su se krajem 2019. godine, gdje ga je novinar intervjuirao, kako bi oblikovao biografiju koja je objavljena danas.

Posebno zanimljiv dio ove knjige je poglavlje posvećeno 2018. godini. Te je godine Ronaldo napustio Real Madrid i otišao u Juventus, a kako se navodi u tekstu, mogla je to biti i godina kad je Portugalac završio svoju bogatu karijeru. Svi zanju da se to nije dogodilo, a Cristiano je iste godine iznenadio izjavama vezanim za dodjelu Zlatne lopte:

„Lako je ostati u svojoj sigurnosti kada si uspješan. Riskirao sam dolaskom u Torino. Promijenio sam klubove, prvenstva, nogometnu kulturu, riskirao sam i upravo je taj rizik, siguran sam, značio da nisam osvojio Zlatnu loptu 2018. godine”, rekao je Ronaldo.

U biografiji su navedene i riječi Cristiana uoči dodjele ove nagrade:

„Ako Messi ove godine osvoji Zlatnu loptu odlazim iz nogometa!”

Srećom po Portugalca, nagradu je te godine osvojio njegov bivši suigrač, Luka Modrić.

Inače, Cristiano Ronaldo vlasnik je pet Zlatnih lopti, a posljednju je osvojio 2017. godine.

Komentari

komentara

« Povratak