MEDIJSKA HAJKA U ENGLESKOJ: Klopp prozvao tri kluba, pa optužen za ksenofobiju!

FOTO:

Prilikom najave utakmice Manchester Citya i Liverpoola, Jürgen Klopp se „zakopao“ nespretnom izjavom, koja je odmah izazvala medijsku hajku.

Osjetljivi Englezi…

Jurgen Klopp je uoči utakmice svog Liverpoola i Manchester Citya rekao kako se njegova momčad ne može mjeriti s prvacima u potrošnji novca. Preciznije Kloppu se zamjeraju predrasude nakon izjave da “na svijetu postoje tri kluba koji financijski mogu raditi što žele”. Vjeruje se da je pritom mislio na Manchester City, Paris Saint-Germain i Newcastle, odnosno klubove koji su u vlasništvu bogataša iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Katara i Saudijske Arabije.

Ta je izjava odmah naišla na osudu engleske javnosti, koja je poprilično osjetljiva na kad su ovakve stvari u pitanju. Njemački strateg se sad oglasio s objašnjenjem kako se cijelog života bori protiv ksenofobije i da njegovu izjavu ne treba krivo tumačiti.

„Definitivno. U ovom specifičnom slučaju ja je uopće ne osjećam. Znam kakav sam. I ne možete na mene baciti nešto što niti izbliza ne odgovara onome što jesam. Mrzio bih sebe da sam ksenofob. Puno sam puta rekao da su stvari podložne krivim tumačenjima. Svjestan sam toga. Nema tu namjere, to je samo nešto što izgovoriš pa pomisliš: O, moj Bože! Može se to i tako protumačiti! Ali ovo nije jedan od takvih trenutaka. Apsolutno nije.”

„Znam na što sam mislio kad sam to rekao i ne mogu promijeniti ako netko želi krivo protumačiti nešto ili je nešto krivo protumačio. Moram li biti oprezniji? Već godinama znam da nisam uvijek oprezan. Pokušat ću to napraviti u budućnosti.”, dodao je Klopp.

Komentari

komentara

« Povratak