Messi na udaru kritika zbog glasanja u izboru za najboljeg igrača svijeta…

FOTO:

Robert Lewandowski dobio je FIFA-inu nagradu The Best za najboljeg nogometaša u 2021. godini. Poljak je ovu nagradu dobio i lani, a ove godine je slavio s 48 bodova, četiri više od Lionela Messija i devet više od Mohameda Salaha kad su se preračunali svi glasovi kapetana reprezentacija, novinara, navijača i trenera.

Lewandowski je dobio dvostruko manje glasova navijača od Messija, ali je uvjerljivo pobijedio u odabiru novinara, trenera i kapetana svih reprezentacija članica FIFA-e. Lewandowski je na prvo mjesto stavio Jorginha, na drugo Messija, a na treće Cristiana Ronalda.

Lionel Messi šokirao je javnost svojim izborom budući da poljskom napadaču nije dao niti bod. Za Messija je najbolji u 2021. godini bio Neymar, iza njega Kylian Mbappe, a na treće mjesto je stavio Karima Benzemu. Argentinac se zbog ovog glasanja našao na udaru javnosti koja ga kritizira na društvenim mrežama.

S druge strane, Cristiano Ronaldo je kao kapetan Portugala na prvo mjesto stavio Lewandowskog ispred N`Goloa Kantea i Jorginha.

Komentari

komentara

« Povratak