MIJATOVIĆ ISPRIČAO ŠTO SE DOGODILO KAD JE HTIO PRIJEĆI U HAJDUK: Prisjetio se i kako su u Beogradu poludjeli kad je usred rata išao gledati Hrvatsku

FOTO:

Legendarni jugoslavenski i crnogorski nogometaš Predrag Mijatović u opširnom je intervjuu za Jot Down progovorio o raznim zanimljivim temama u kojem je otrkio kako je usred rata išao na utakmicu Hrvatske, ali i što se dogodilo kada je trebao prijeći u Hajduk. (net.hr)

“Upozoreni smo što će se dogoditi za nekoliko godina. Dužnosnik Partizana, oficir JNA, došao je u moju kuću i rekao ocu i meni da će se dogoditi nešto o čemu se ne smije pričati. Mislio sam da me samo želi uplašiti”, ispričao je Mijatović.

U ožujku 1994. godine Mijatović je otišao na utakmicu Hrvatske i Španjolske koja se igrala u Valenciji.

“Bilo je to usred rata, prijateljska utakmica. Tamo su bili moji prijatelji Šuker, Boban i Prosinečki. Bio sam na stadionu i posjetio ih. Sjećam se da je u Beogradu bila priča kako sam mogao pozdraviti neprijatelje, ali to bih uvijek napravio. To su moji prijatelji. Nikada nisam ulazio u politiku, samo su me sport i prijateljstvo zanimali. Želio sam provesti vrijeme s kolegama koje su nosile dres Jugoslavije kao i ja. Kritizirali su me i zvali izdajnikom, ali nije me bilo briga”, ispričao je Mijatović.

Nakon toga događaja poručio je kako nije primitivac i da neće pokazivati patriotizam tako što će okrenuti leđa prijateljima.

“Zašto sportaš mora slijediti strategiju političara? To sam mislio tada, a mislim i sada. Moj patriotizam ogledao se u tome da branim boje moje momčadi na najbolji mogući način i da golovima obradujem ljude. Neki sportaši su palili zastave, govorili nešto, ja nikad, niti ću”, ispričao je Crnogorac, koji je kasnije sa Šukerom dijelio svlačionicu Reala.

“Moj transfer je bi najskuplji u povijesti španjolskog nogometa”, rekao je, a novinar ga je podsjetio kako su nakon utakmice on i Šuker stadion napuštali u istom autu.

“Jako smo se dobro razumjeli. Raul se znao žalili Capellu da mu ne dodajmo loptu i da samo međusobno igramo. Bilo je istine u tome, to mogu sada reći”, kazao je.

Osvrnuo se i na nekadašnju reprezentaciju Jugoslavije.

“Naše posljednje zajedničko veliko natjecanje bio je SP u Italiji 1990. na koje ja nisam išao. Hrvati uskoro nakon toga više nisu htjeli dolaziti na okupljanja i uskoro su počeli problemi”, prisjetio se.

Progovorio je i o kvalifikacijskim susretima za Euro 200o. kada je s reprezentacijom igrao protiv Hrvatske u Zagrebu.

“Mjere osiguranje su bile ogromne. Na svakih 20 metara bila je policija. Zaključali su nas u hotelu. Na stadionu smo se pozdravili s igračima, ali postojale su nezamislive tenzije na sve strane. Ljudi u Jugoslaviji su poludjeli od sreće kad smo ih izbacili. Taj dan nam je bio kao da smo osvojili Euro”, ispričao je među ostalim Mijatović.

Cijeli intervju u kojem je još puno toga rekao o Hajduku, Bobanu, Šukeru, Prosnečkom, jugoslavenskom nogometu i događanjima s početka 90-ih možete pronaći ovdje.

Komentari

komentara

« Povratak