Milanova legenda otvoreno o Donnarummi i Montelli

FOTO:

Legenda A.C. Milana, Paolo Maldini, u razgovoru za talijanski Top Calcio 24, otkrio je svoje divljenje predstavama mladog Milanovog vratara Gianluigija Donnarumme. Naglasio je kako smatra da Donnarumma može ponoviti njegove uspjehe s Rossonerima i ostati na San Siru tijekom čitave karijere.

Donnarumma bi trebao ostati u Milanu

Podsjetimo, Maldini je debitirao u prvoj momčadi Milana sa 17 godina, a idućih je 25 godina svojom predanošću i požrtvovnošću osvoji srca svih Milanovih navijača. S klubom je osvojio ukupno 26 trofeja, od kojih svakako treba spomenuti sedam osvojenih naslova prvaka Italije i pet osvojenih naslova pobjednika Lige prvaka. I dalje je rekorder po broju nastupa u Serie A (647), a vlasnik je i niza klupskih rekorda.

Maldini kaže da bi volio da Donnarumma ponovi isto. Od kako je debitirao sa 16 godina i od Diega Lopeza preuzeo mjesto prvog vratara, ne prestaje interes medija za ovog mladića. Iako su ga povezivali s Chelsea-jem i Manchester Unitedom, Maldini misli da bi mladi vratar trebao ostati vjeran Milanu.

Vjerujem da Gianluigi Donnarumma može imati uspješnu karijeru u Milanu, poput moje. Ne bi trebao napuštati klub. Nadam se da će ga poslužiti sreća da nastavi jednako uspješno kao što je i počeo karijeru.“, kazao je Maldini.

Maldini je otkrio kako je i sam imao prilike napustiti Milan tijekom karijere, ali je njegova ljubav prema klubu bila prevelika: “Dobio sam dvije ponude sredinom 1990-ih;  jednu iz Chelsea-ja, a drugu iz Arsenala.“

Baš u to vrijeme, Milan je imao nekoliko loših sezona, ali to me ni na trenutak nije obeshrabrilo i unatoč svemu, produljio sam ugovor s klubom.“, otkrio je Maldini.

Milan se već ove godine može vratiti u Europu

U nastavku, osvrnuo se i na novi, „uskrsnuli“ Milan: „Juventus, Napoli i Roma su trenutno jači, ali vjerujem da Milan može osigurati svoje mjesto među tri prvoplasirana. S obzirom na pokazano u prvom dijelu sezone, realno je za očekivati da Milan može ući u Europsku ligu.“

Na kraju, Maldini je pohvalio i trenera Milana, Vicenza Montellu: “Velike zasluge za Milanov povratak, nakon nekoliko mučnih godina, pripadaju Montelli. Odlično radi svoj posao i nadam se da će Milan tako nastaviti i u ostatku sezone.

Komentari

komentara

« Povratak