MIRIŠE NA TITULU? Predsjednik Hajduka otkrio kad će Bijeli postati prvaci! ‘To je sasvim realno…’

FOTO: HNK Hajduk Split

Jasmin Huljaj, predsjednik Hajduka, nakon 90 dana na čelu “bijelih”, taman na svoj 49. rođendan, dao je sliku svoga tromjesečnog rada, te odmah i objavio:

– Smatram da nam treba kredit od 40-ak milijuna kuna na dvije godine. Kod poslovnih banaka ili sponzora. To bi bio razvojni kredit, nije novac koji nam treba odmah da bismo zakrpali eventualne rupe. Hajduk nije u krizi i likvidni smo do 1. ožujka. Ali da ne bismo morali zahvatit svlačionicu i krenut u novu prodaju igrača, dobro bi nam došao kredit. Računam ga na dvije godine, po meni bez kredita od 40-50 milijuna bili bismo prisiljeni prodavati igrače da pokrijemo “gap” u priljevu novca. Ja računam na 20-ak milijuna kuna kredita godišnje – rekao je Huljaj, prenosi Slobodna Dalmacija.

Kredit, odmah zvuči nepopularno, to znači da nema novca, jer inače se kredit ne bi uzimao?

– Ne bih tako nazvao, nego je to razvojni kredit koji bi nam pomogao da budemo mirni. Ja taman pravim program i proračun za 2019. godinu. To je dakle zahvat za prosinac ili siječanj mjesec. Vidjet ćemo što kaže Grad, a naš je plan obratit se bankama i sponzorima. Postoje banke koje su partneri i specijalizirane za sportske klubove.

Vas je izabrao raniji saziv Nadzornog odbora, na odlasku, a dolaze novi…?

– Mislite što će oni reći? Moj je mandat uvijek na raspolaganju što se toga tiče. Ja, dakle, pripremam plan da se proračun smanji na 80 milijuna kuna, to bi bilo realno, osamdeset smo imali i 2016. godine. Ovako bih to oslikao: uštedjeli bismo 20 milijuna kuna. Srezali bi troškove na 15 milijuna kuna i povećali prihode za pet milijuna kuna.

Da, ima preskupih igrača, da ih sad ne spominjemo?

– To bismo riješili kroz dva prijelazna roka, zimski i ljetni, tako zamišljamo. Ali riješit ćemo. Dati šansu mladima, iz Akademije, te B momčadi. Mladi će biti izvor popuna. Ima i tu nekih većih ugovora, ali tako je diktiralo tržište u datom trenutku. Od idućeg ljeta svi bi igrači trebali biti u okvirima standarda.

Ugovori su očito preskupi, hoće li biti neki limit, kako vi kažete standard, od 150 tisuća eura, kao u doba Nike Kranjčara ili da ne idemo tako daleko, kao Tino Sušić?

– Teško mi je sad reći, već na zimu ćemo sjesti s igračima, menadžerima i dogovoriti strategiju i limite. Uostalom, stalno smo u razgovorima i razmišljanje o budućnosti je uobičajena stvar.

Sasvim ste nam blizu Brbića, a daleko od Kosa? U kakvim ste odnosima s prethodnicima?

– Izuzetno cijenim rad koji je napravio Marin Brbić, evo mi je i jučer dao par kvalitetnih, dragocjenih savjeta. Upravljanje likvidnošću, budžetiranje, kvalitetno je postavio sustav. S Kosom sam obavio primopredaju, vidjeli smo se dva puta. Imao je i on par dobrih savjeta sa svoje strane, dao je svoj doprinos klubu na svoj način, kroz vekliko ulaganje u Akademiju. Brbić je dao financijsku stabilnost, Kos razvojni iskorak. No, sad to treba svesti u nove okvire, uobličiti.

A kad će Hajduk biti prvak, to nismo pitali?

– Ove godine je plasman u Europu pod mus, a od iduće sezone se upuštamo u borbu za titulu. To je želja i obaveza. Prvaci kroz iduće tri godine, to je realno…

OVDJE PROČITAJTE ČITAVI INTERVJU

KAKO SE IZVUĆI? PROCURIO VIDEO RONALDA I ŽENE KOJA GA OPTUŽUJE ZA SILOVANJE!

NADOLAZEĆA ZVIJEZDA KOJA RUŠI REAL: Nikola Vlašić je popularan i u španjolskim novinama!

Komentari

komentara

« Povratak