MLADA ZVIJEZDA HAJDUKA: Od kockanja su me spasili vjera i brat

FOTO:

Ponajbolji igrač Hajduka, mladi Toma Bašić podijelio je osobno svjedočenje vjere s okupljenim vjernicima u crkvi sv. Josipa u Dugom Ratu u nedjelju navečer nakon mise u 18 sati, prenosi Slobodna Dalmacija.

Bašić pred okupljenima otvoreno podijelio svoju osobnu priču:

“Počeo sam igrati loto, a nakon nekog vremena i kockati u kasinu. Mi imamo svoj razum i svoju volju, ali zmija je uvijek tu da nas odvuče s pravog puta. Jednog dana nazvao me je moj brat blizanac Jakov i tijekom razgovora s njim priznao sam mu da idem u kasino. On me nije osuđivao, nego je razgovarao sa mnom s ljubavlju i nakon toga više nisam išao kockati. Prošao bih kraj kasina i ništa me ne bi vuklo unutra. Moj brat mi je ljubavlju pomogao da živim normalnije. U tom periodu kad sam se ostavio kockanja imao sam dosta slobodnog vremena, a to nije dobro ako nije organizirano. Mnoge mlade koji imaju viška vremena privuku laptopi i igrice na njima, a ustvari treba što manje koristiti internet jer je tamo sve postavljeno da nas odvuče od onoga što zaista trebamo”, rekao je Toma Bašić.

Počeo se baviti glazbom, a mladima je poručio kako nije sve u materijalnim stvarima, nego mogu jednostavno otići u prirodu i diviti se kako je Bog sve uredio

“Imao sam čudnu ozljedu u zglobu kod palca koja me je onemogućavala u igranju i treniranju. Počeo sam čitati i gledati videa o tome što znači iscjeljenje. On je uzeo sve naše boli i patnje na sebe i zato sam počeo iskreno razgovarati s Isusom. Kad si iskren, govoriš iz srca, a kad nisi, govoriš iz glave. Moja je ozljeda zaliječena, a svoje iskustvo i taj osjećaj prenio sam prijateljima koji su bili taj trenutak sa mnom u stanu. Život nogometaša ima niz pritisaka, primjerice medija, novca, slave, ali ima ih dosta koji ispravno razmišljaju. Važno je maknuti pogled sa sebe i ne pitati što meni treba, nego što treba mome bližnjemu. Treba pobijediti sam sebe, borba protiv bližnjeg nas slabi, a protiv sebe nas jača.”

Otkrio je da se nekolicinom svojih suigrača na gostovanjima okupi te zajedno izmole krunicu.

“Također je važan i međureligijski dijalog jer među mojim suigračima ima i muslimana, kao što je moj Hamza Barry. Činjenica je da svaka religija ima nauk ljubavi i ako ga pratimo, doći ćemo do Isusa. Uvijek i svugdje treba ljubiti drugoga”, poručio je mladi Toma.

VIDEO: Karlo Letica zabio za pobjedu Hajduka protiv Istre!

Komentari

komentara

« Povratak