MNK Hajduk ispao iz lige pa optužio HNS: Stigla je zapovijed kakva nije viđena..

FOTO:

Malonogometni klub Hajduk ispao je iz 2. Hrvatske malonogometne lige Jug. U napetoj završnici prvenstva vodio je borbu s MNK Bačvice, ali je u konačnici posustao. Ipak, Splićani smatraju da su propozicije natjecanja teško narušene. Optužili su HNS i najavili pravnu borbu.

Na počeku utakmice zadnjeg kola protiv Murtera su demonstrativno održali dvije minute šutnje za “nekad regularnu ligu”. Noćas su objavili priopćenje u kojem su istaknuli kako je vrh Saveza napravio presedan i time učinio ligu neregularnom. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

Bez ustezanja ističemo: Hrvatski futsal ovaj je tjedan dotaknuo svoje dno. Rasplet borbe za opstanak u 2.HMNL Jug između našeg kluba i MNK Bačvice nažalost nije odlučen na parketu i viteškoj borbi, nego su ga iskrojile administrativne odluke naših nogometnih vlastodržaca koji su, napravivši dosad neviđen presedan, uveli HR futsal u doba neizvjesnosti i anarhije.

Za one koji nisu upoznati sa situacijom, MNK Hajduk i MNK Bačvice je uoči posljednjeg kola dijelio tek jedan bod gdje smo se nakon sjajne izvedbe protiv Splita u pretposljednjem kolu i uz nešto povoljniji raspored s pravom nadali opstanku.

U propozicijama natjecanja jasno stoji da se svi susreti posljednja dva kola koji odlučuju o naslovu prvaka ili opstanku moraju igrati isti dan u isto vrijeme. Utakmice koje su jedine odlučivale (o opstanku) su bile Heroji 2007 – Bačvice, odnosno Hajduk – Murter.

Povjerenik za natjecanje je u utorak objavio raspored odigravanja utakmica u kojem piše da se gore navedene utakmice igraju u subotu 09. travnja u 20.00 sati. Heroji – Bačvice u Čisti Velikoj, a Hajduk – Murter u Splitu.

Ipak, u poslijepodnevnim satima četvrtka dolazi do velikog obrata. Iz vrha HNS-a povjereniku naše lige stiže “zapovijed” da se utakmica između MNK Heroji 2007 i MNK Bačvice mora igrati u petak 08. travnja u 20.00 sati.

Ova odluka grubo krši propozicije natjecanja te nema nikakvog pravnog uporišta. Donesena je odluka kakva u našem sportu još nije viđena. Tom odlukom prekršeni su svi pravilnici i odredbe fair-play natjecanja.

Na ovaj način se bez dvojbi pogodovalo klubu koji u svojim redovima nema nijednog čistog futsal igrača, ali zato u svom rosteru ima pomalo nevjerojatnih cca 80 aktivno registriranih “futsalera”, točnije rečeno igrača velikog nogometa iz doslovno cijele Dalmacije. To ide toliko daleko da neki od tih igrača i ne znaju da su registrirani za MNK Bačvice “ali neka se nađe ako ikad zatreba”.

Nitko od tih silnih igrača nije bio u mogućnosti u subotu igrati za MNK Bačvice pa je predsjednik kluba tražio promjenu termina na petak! I gle čuda, zbog tog jakog (čitaj smiješnog) argumenta, novi termin je odobren pa u četvrtak 07. travnja u 16:23 sati na klupski mail dobivamo odluku o promjeni termina utakmice između MNK Heroji 2007 – MNK Bačvice.

Ista će se odigrati za 27 sati, točnije u petak 08. travnja u 20:00 sati u Čisti Velikoj. Da čovjek ne povjeruje! Utakmica je završila pobjedom Bačvica 4:2 čime je istoimeni klub osigurao opstanak dok je naš dvoboj s Murterom dan kasnije izgubio ikakav značaj. Mi smo i tu utakmicu protiv MNK Murter odigrali sportski i korektno, a rezultat je na kraju bio 6:6.

Ova odluka odnosno “administrativni rasplet” u zadnja dva kola je u našim redovima s pravom izazvao šok, nevjericu, konsternaciju, razočaranje i ljutnju, jer su ovim postupkom teško narušene propozicije o natjecanju. MNK Hajduk ovo prvenstvo smatra neregularnim! Stoga ćemo poduzeti sve pravno dozvoljene instrumente s ciljem zaštite svojih interesa jer smatramo da smo grubo i bezrazložno oštećeni.

Prvi jasan i glasan znak protesta pokazali smo sinoć na utakmici protiv Murtera gdje su igrači obje momčadi prve 2 minute utakmice doslovno statirali na terenu. Bile su to 2 “glasne” minute šutnje za nekad slavnu i poštenu 2. Hrvatsku malonogometnu ligu Jug.”

Komentari

komentara

« Povratak