MOGU IGRATI PROTIV HRVATSKE: Ove tri reprezentacije su debitanti u elitnom razredu Lige nacija!

FOTO:

Večeras su odigrane posljednje utakmice regularnog dijela trećeg izdanja Lige nacija. Plasman na završnicu ostvarili su Hrvatska, Nizozemska, Italija i Španjolska.

Nije samo uzbudljivo bilo u elitnom razredu Lige nacija nego i u ostalim Ligama. Primjerice, čak tri reprezentacije po prvi put u povijesti ostvarile su plasman u Ligu A. To su Srbija, Izrael i Škotska. Četvrta nacija koja ide u Ligu A je Bosna i Hercegovina, a njima će to biti drugo sudjelovanje u povijesti. Također dodajmo kako su oni potencijalni protivnici Hrvatske u četvrtom izdanju Lige nacija.

Škoti su osvojili skupinu 1 pored Ukrajine, Irske i Armenije. Izrael je bio najbolji u skupini 2 pored Islanda i Albanije, dok Rusija zbog invazije na Ukrajinu nije sudjelovala. U skupini 3 BIH je nakon petog kola osigurala povratak u elitu, a u skupini 4 Srbija je sa stilom nakon rušenja Norveške ostvarila povijesni plasman.

Što se tiče Lige C, promociju u Ligu B ostvarili su Turska, Grčka, Kazahstan i Gruzija. Iz Lige D u Ligu C ušli su Latvija i Estonija.

Komentari

komentara

« Povratak