MOŽE LI HAJDUK OVO ISKORISTITI? Pred Dinamom je težak raspored!

FOTO:

Hajduk u subotu u 19 sati gostuje kod Varaždina u 6. kolu SuperSport HNL-a i ima sjajnu priliku doći i do pete prvenstvene pobjede zaredom na startu nove sezone. Dinamo u nedjelju u 21:05 dočekuje Rijeku, što će mu biti druga od četiri izrazito teške utakmice u samo 11 dana.

Momčad Sergeja Jakirovića je u četvrtak pobijedila Spartu 3:1 u prvoj utakmici play-offa Europa lige, samo tri dana kasnije igra s Rijekom, onda putuje u Prag na uzvrat protiv Sparte, a sljedeće nedjelje ide na teško gostovanje na Opus Arenu kod Osijeka.

Dinamo i Hajduk sljedeći derbi igraju 30. rujna na Poljudu. Dinamo trenutačno ima osam bodova i utakmicu manje od Hajduka i u tom derbiju ne bi smio izgubiti ako namjerava uhvatiti Splićane. Do derbija će Dinamo odigrati četiri utakmice u prvenstvu, uzvratnu utakmicu protiv Sparte i još jednu utakmicu 1. kola Europa lige ili Konferencijske lige, ovisno gdje se plasira.

Hajduk će u istom periodu odigrati tek četiri utakmice u kojima je izraziti favorit. Nastavi li Lekina momčad s ovom formom, derbi s Dinamom na sigurno rasprodanom Poljudu mogla bi dočekati sa savršenim omjerom 8-0-0.

Raspored Hajduka do derbija:

Varaždin – Hajduk (subota, 19:00)

Hajduk – Istra (2. rujna)

Gorica – Hajduk (16. rujna)

Hajduk – Lokomotiva (23. rujna)

Raspored Dinama do derbija:

Rijeka – Dinamo (nedjelja, 21:05)

Sparta – Dinamo (četvrtak, 19:00)

Osijek – Dinamo (3. rujna)

Dinamo – Slaven (16. rujna)

1. kolo Europa lige ili Konferencijske lige (21. rujna)

Rudeš – Dinamo (24. rujna)

Osim što ga čekaju europski ispiti, Dinamo u ovom periodu ima dvije jako teške utakmice, protiv Rijeke i Osijeka u prvenstvu. Nije nemoguće da negdje prospe koji bod, što se apsolutno može dogoditi i Hajduku iako Splićani imaju bitno lakši raspored.

Kladionice i dalje malu prednost u utrci za titulu daju Dinamu iako Hajduk trenutačno ima veliku bodovnu prednost. Na titulu Dinama koeficijent je 1.90, na Hajduk 2.00, na Rijeku 9 i na Osijek čak 10, prenosi Index.hr.

Komentari

komentara

« Povratak