MOŽE LI HRVATSKA OTIĆI DO KRAJA? Evo kada će se održati ždrijeb završnice Lige nacija!

FOTO:

Hrvatska i Nizozemska zasad su jedine reprezentacije koje su ostvarile plasman na završnicu Lige nacija. Danas i sutra ćemo dobiti preostale putnike, a to će biti Mađarska ili Italija odnosno Portugal ili Španjolska.

Što se tiče zemlje domaćina, to još uvijek nije odlučeno iako se kao glavni favorit vodi Nizozemska. Oni su još uoči početka natjecanja izrazili želju za domaćinstvom. Zemlja domaćin mora posjedovati barem dva stadiona iz četvrte kategorije, s kapacitetom od barem 30 tisuća gledatelja. I tu Hrvatska nažalost automatski ispada iz utrke za domaćinstvo.

Završnica će se igrati između 14. i 18. lipnja, a format je takav da se igraju dvije polufinalne, jedna finalna utakmica te susret za treće mjesto, sve po nokaut sustavu. Isto tako treba istaknuti kako još uvijek nije poznato kada će se održati ždrijeb, ali, to će se gotov pa sigurno dogoditi početkom prosinca. Naime, prve dvije inačice Lige nacija upravo su vidjele ždrijeb točno trećeg prosinca.

Dodajmo kako se Hrvatska po prvi put plasirala na završnicu ovog natjecanja. Vatreni su ujedno deveta reprezentacija koja je ostvarila plasman na završnicu. Prije nas to su napravili Nizozemska, Švicarska, Portugal, Engleska, Italija, Belgija, Francuska i Španjolska.

Komentari

komentara

« Povratak