MOŽE LI OVO POPRAVITI HRVATSKI NOGOMET? Damir Mišković na stol stavio zanimljiv prijedlog!

FOTO:

Rijekin predsjednik Damir Mišković iznio je novi prijedlog kalendara HNL-a na nedavno održanom sastanku klubova unutar Komisije za profesionalni nogomet. Šef riječkog prvoligaša predložio je da HNL počne kasnije nego do sada i da ne bude duge zimske pauze.

Prema njegovoj ideji sezona bi počela početkom kolovoza, a igrači bi imali kraći odmor preko zime oko blagdana te bi se odmah vratili u klubove i prvenstvo bi bilo nastavljeno. Ove sezone HNL je počeo 21. srpnja, a jesenski dio prvenstva završit će ove nedjelje. Nakon više od mjesec dana pauze HNL će se nastaviti 27. siječnja i trajat će do 25. svibnja.

“Glavni razlog za takav naš prijedlog je činjenica da igrači više praktički nemaju odmor tijekom godine. Mi smo prošle sezone imali neke igrače koji zbog obveza u klubu i mladih reprezentacija nisu imali ni pet dana odmora. To je nehumano jer je premalo vremena od kraja do početka sezone”, rekao nam je Mišković pa nastavio:

“Imaju čitav jesenski dio prvenstva, onda kratku pauzu za Božić i Novu godinu i već početkom siječnja moraju ići na zimske pripreme. One ne koštaju ispod 150.000 eura, i to ako se pripremaš u Hrvatskoj, pa bi i tu klubovi uštedjeli. Ionako kukaju da nemaju novca. Nema razloga da zimska pauza toliko traje.

Neki klubovi se žale da nemaju grijane terene koji su, inače, najveći problem hrvatskog nogometa. No kakva je danas klima, nekad je vrijeme lošije u veljači nego u prosincu pa ni ta teza ne drži previše vodu. Po meni je najvažnije da se igra što manje utakmica po sve češćim ogromnim vrućinama i da igrači imaju više odmora između sezona.”

Mišković je dodao da su se klubovi složili da prvenstvo počne kasnije kao i u drugim europskim ligama, ali sljedeća sezona trebala bi se još igrati prema starom kalendaru. Njegov prijedlog da se skrati zimska pauza nisu podržali, a među njima su i Dinamo i Hajduk.

“Dogovorili smo se da ostane ta zimska pauza zbog problema sa smrzavanjem terena pa ćemo vidjeti u budućnosti ako se popravi infrastruktura. Razgovarat ćemo o svemu i na budućim sastancima”, zaključio je predsjednik Rijeke.

Komentari

komentara

« Povratak