MOŽE LI OVO PROĆI? Brazil uvodi revolucionarno pravilo u svoju ligu!

FOTO:

Brazilska nogometna liga jedna je od najsnažnijih liga na svijetu, a sada će osim po sjajnim igračima biti poznati po zanimljivom pravilu.

Naime, brazilski klubovi izglasali su prijedlog svog nogometnog saveza kojim se klubovima ograničava broj trenera koje mogu promijeniti u jednoj sezoni. Novo pravilo kaže da će klubovi smjeti promijeniti samo jednog trenera u sezoni, a mijenja se i pravilo za same trenere koje kaže da mogu dati samo jedan otkaz po sezoni.

Ako klub otpusti trenera do kraja sezone momčad će smjeti voditi samo jedan od zaposlenika kluba koji je u klubu najmanje šest mjeseci. Ako kojim slučajem trener sam da otkaz, onda će klub smjeti dovesti novog trenera, ali taj trener onda neće moći voditi u toj sezoni neki drugi klub.

“Na ovaj način želimo zaštititi trenere i uvesti mir u naš nogomet. Trenerima će se na ovaj način omogućiti da u miru rade svoj posao i nešto naprave u klubovima koje vode i smatramo da će to pomoći brazilskom nogometu”, rekao je predsjednik brazilskog saveza Rogerio Caboclo.

Za prijedlog je glasalo 11 klubova, a protiv je bilo njih devet.

Komentari

komentara

« Povratak