MOŽEMO LI DO MEDALJE? Hrvatska košarkaška reprezentacija doznala protivnika u osmini finala

FOTO:

Hrvatska muška košarkaška reprezentacija u osmini će finala EuroBasketa u nedjelju u Berlinu za suparnika imati Finsku.

U posljednjim dvobojima po skupinama dogodili su se očekivani rezultati, Italija je u skupini C u Milanu svladala Veliku Britaniju sa 90-56, dok je Srbija u skupini D u Pragu bila bolja od Poljske sa 96-69. Takvim raspletom Hrvatska je zauzela treće mjesto u skupini C s omjerom pobjeda i poraza 3-2, kao i druga Ukrajina te četvrta Italija.

O redoslijedu su odlučivali međusobni susreti, a kako je Ukrajina svladala Italiju, Italija Hrvatsku, a Hrvatska Ukrajinu plasman je određen na osnovu koš-količnika. Tu je Ukrajina bila najbolja sa +6, Hrvatska druga sa 0, a Italija najslabija sa -6. Prvo mjesto je s omjerom 5-0 zauzela Grčka, dok su Estonija sa 1-4 i Velika Britanija sa 0-5 okončale natjecanje.

Hrvatska će za suparnika imati Finsku koja je zauzela drugo mjesto u skupini D takošer s omjerom 3-2, kakav je ostvarila i treća Poljska. U njihovom međusobnom dvoboju bilo je 89-59 za Finsku. Prvo mjesto je sa 5-0 osvojila Srbija, u osminu finala plasirala se i četvrta Češka sa 2-3, koliko je imao i peti Izrael, no Češka je slavila u međusobnom dvoboju sa 88-77. Nizozemska je ostala na dnu sa 0-5.

Hrvatska i Finska igrale su u Rijeci početkom srpnja u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstva, a Hrvatska je nakon šokantnog 79-81 poraza ispala iz dlajnje borebe za odlazak u Indoneziju, Japan i Filipine.

Preostali parovi osmine finala iz ovog dijela ždrijeba su Grčka – Češka, Srbija – Italija i Ukrajina – Poljska. U subotu će svoje susrete igrati Turska – Francuska, Slovenija – Belgija, Njemačka – Crna Gora i Španjolska – Litva.

Komentari

komentara

« Povratak