MUNDO DEPORTIVO LANSIRAO SENZACIJU: Neymar napušta PSG, u igri je čak 200 milijuna eura!

FOTO:

Trebao je to biti transfer iz snova, ali na kraju se pretvorio u noćnu moru. Da, u pitanju je famozni prelazak Neymara iz Barcelone u PSG koji se dogodio tijekom ljetnog prijelaznog roka 2017. godine. Parižani su Barceloni dali čak 222 milijuna eura.

Neymar je u dresu PSG-a upisao točno 144 nastupa te je pritom postigao 100 golova i 60 asistencija. Brojke su zaista fantastične, a i osvojeno je čak 11 trofeja u ovih pet godina. Međutim, onaj najbitniji, a to je Liga prvaka, nije osvojen. Parižani su najbliži bili u finalu Lige prvaka 2020. godine, ali tada je bolji bio Bayern Munchen.

I čini se kako je Neymarova avantura u Parizu završena. Naime, Mundo Deportivo piše da je PSG rekao Neymaru (30) kako više ne računa na njega. Španjolci potvrđuju informacije RMC-a i El Paisa, koji također smatraju da je Neymar završio s pariškim klubom. Francuski klub želi napraviti veliku rekonstrukciju momčadi koja bi završila izbacivanjem Brazilca iz momčadi.

El Paisu su izvori bliski PSG-ovoj upravi objasnili: “Neymar ne voli trenirati. Godinama je igrao s tri ili četiri kilograma viška, ali na terenu je bio najpošteniji jer je najviše trčao i nudio se u obrani.”. PSG je već neko vrijeme razočaran u Neymara. Od njegovog produljenja ugovora u svibnju 2021. (do 2025. godine), Neymarov učinak bio je daleko od željenog. Katarski vlasnici više nemaju strpljenja i PSG ga se želi riješiti, no njegova velika plaća otežava sve.

El Pais navodi kako su Neymarov otac i PSG dogovorili da će Neymaru biti isplaćeno sve ono što je previđeno po ugovoru, koji se automatski obnavlja do 2027. godine. Neymar bi od PSG-a trebao zaraditi 200 milijuna eura, ostao do kraja ugovora ili ne.

Tom bi isplatom PSG nagovorio Neymara na odlazak, a za provođenje cijele operacije klub je angažirao novog sportskog direktora Luisa Camposa. Neymar se, pak, osjeća podcijenjenim zbog svega. Nada se kako će oživjeti karijeru u nekom drugom velikom klubu te dokazati PSG-u da nije u pravu.

DINAMO JE DODAO GAS: MODRI SREDILI ČETVRTO POJAČANJE ZA NOVU SEZONU!?

Komentari

komentara

« Povratak