MUTNA POSLA: Penal za Engleze samo je vraćanje usluge britanskom premijeru Borisu Johnsonu?!

FOTO:

Talijanska Gazzetta dello Sport danas donosi pomalo sanzacionalističku tvrdnju i ujedno upozorava svoju nacionalnu vrstu da je ovaj Euro više od nogometnog natjecanja…

Politika se uplela u nogomet?

Engleska je jučer, nakon produžetaka pobijedila Dansku u polufinalu s s 2:1. Odlučujući gol je zabio Harry Kane iz odbijanca nakon obranjenog, sporno dosuđenog jedanaesterca.

Današnje izdanje talijanske Gazzette dello Sport navodi kako je taj kontroverzni jedanaesterac bio samo vraćanje usluge britanskom premijeru Borisu Johnsonu. Preciznije, Talijani tvrde kako UEFA guranjem Engleza u finale vraća uslugu britanskom premijeru zbog njegove pomoći u zaostavljanju famozne Superlige.

U Gazzettinom tekstu stoji:

„Vrlo velikodušno dosuđeni jedanaesterac koji je Southgateovoj momčadi omogućio da eliminira Dansku potvrđuje sumnje o vraćanju usluge Borisu Johnsonu koji se smatra spasiteljem europskog nogometa nakon napada na Superligu!“

Podsjetimo, prije nekoliko mjeseci nogometni je svijet uzdrmala vijest kako 12 europskih klubova osniva svoje novo natjecanje. U pokretanju Superlige je sudjelovalo i pet engleskih klubova, Arsenal, Chelsea, Manchester City, Manchester United i Tottenham.

Jedan od najglasnijih kritičara tog natjecanja bio je upravo Johnson koji je obećao kako će napraviti sve u svojoj moći da Superliga ne zaživi.

Komentari

komentara

« Povratak