NA KORAK DO NOVOG POSLA: Niko Kovač dobiva najveći ugovor u životu!

FOTO:

Poznati hrvatski trener, Niko Kovač, dobio je otkaz u Wolfsburgu sredinom ožujka zbog niza loših rezultata. No, uskoro se vraća trenerskom poslu. I to na jednu posebnu destinaciju.

Naime, ugledni njemački novinar Florian Plettenberg objavio je na društvenim mrežama kako je bivši hrvatski izbornik glavni kandidat za klupu Shabab-Al Ahlija, nogometnog kluba iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Shabab Al-Ahli je nogometni klub iz Dubaija, ujedno i jedan od najvećih klubova uopće u Emiratima. Osam puta su osvajali domaće prvenstvo, deset puta Kup i šest puta Superkup. Prema IFFHS-u su sedmi najveći klub u Aziji i 110. najveći klub na svijetu.

U ovom se trenutku nalaze na drugom mjestu prvenstvene ljestvice s 58 osvojenih bodova u 26 kola, čak devet manje od vodećeg Al-Wasla koji juri prema tituli. Momčad trenutni vodi španjolski stručnjak Inaki Bena, čovjek koji je zapravo trener mlade momčadi, ali privremeno obnaša funkciju trenera prve momčadi dok klub traži dugoročno rješenje.

Najpoznatiji igrači u ekipi su srpski veznjak Luka Milivojević i izraelski napadač Munas Dabbur, obojica s velikim iskustvom igranja u ligama Petice.

Niko Kovač je u trenerskoj karijeri vodio juniore Salzburga, mladu i seniorsku reprezentaciju Hrvatske, Eintracht Frankfurt, Bayern Munchen, Monaco i Wolfsburg.

Komentari

komentara

« Povratak