NA POMOLU VELIKI SKANDAL: UEFA će izbaciti uglednu reprezentaciju s Eura!?

FOTO:

Hrvatska nogometna reprezentacija će na nadolazećem Europskom prvenstvu igrati u skupini B gdje se još nalaze Španjolska, Italija i Albanija. No, jednu naciju trenutno trese pravi skandal.

Naime, španjolski nogomet trenutno je u velikoj aferi, piše tamošnji AS. Razlog? UEFA i FIFA smatraju kako se politika miješa u sport. Španjolski nogometni savez bio je pod posebnim povećalom zbog istrage o korupciji, ali i smjene predsjednika Luisa Rubialesa, koji je tijekom ceremonije na Svjetskom nogometnom prvenstvu za žene poljubio jednu reprezentativku Španjolske. To je natjeralo španjolsku vladu da osnuje odbor koji će nadgledati rad nogometnog saveza.

FIFA i UEFA su zatražile objašnjenje situacije, a u petak je krajnji rok da spomenuti odbor da odgovore. Naime, FIFA i UEFA su pitale po kojoj je pravnoj osnovi imenovan odbor, kakav je sastav tog tijela, koliko traje mandat, koje su ovlasti i u kakvom je odnosu s izvršnim tijelima saveza. Iz Nyona i Zuricha upozoravaju da posljednje navedena pretpostavka može skupo koštati Španjolce.

As dodaje da bi, ako FIFA i UEFA ne budu zadovoljne odgovorima, reprezentacija Španjolske mogla biti izbačena s predstojećeg Europskog prvenstva, a španjolski klubovi iz UEFA-inih natjecanja. Španjolska bi pritom ispala iz utrke za dobivanje Svjetskog prvenstva 2030. u suradnji s Portugalom, Marokom i još tri južnoameričke države.

Komentari

komentara

« Povratak