NA PUTU ZA TREĆU LIGU: Sportski direktor posrnulog velikana najavljuje da će potjerati pola ekipe!

FOTO:

Slavni njemački klub Schalke 04 trenutno se nalazi u opasnoj zoni i prijeti mu ispadanje u čak 3. ligu, što bi bila velika katastrofa.

Schalke je godinama bio bundesligaš, igrao Europu, u svojim redovima imao neke vrhunske i poznate igrače, a poznat je i po velikoj bazi navijača. No, kult, tradicija i ljubav katkad nisu dovoljni da se prave rezultati. U Gelsenkirchenu su u očaju, bore se za opstanak u 2. Bundesligi, a jučerašnji poraz od Fortun Dusseldorf (5:3) ponovo je donio nemire među navijačima, igračima i šefovima kluba.

Poraz u Dusseldorfu bio je već deveti ove sezone. Nakon 3:0 vodstva Fortune, navijači Schalkea napuštali su stadion. Trener Karel Geraerts (41) upozorava na najgore: “Za nas nije pet do 12, već je 12″.

Prvi put je sportski direktor Andre Hechelmann (39) postao jako glasan u svlačionici na poluvremenu i napao igrače: „Sram me bilo na tribinama. Radi se o stavu i časti. Srce me boli za sve navijače koji su otišli sa stadiona. Ovo nije Schalke, ne bi trebao biti Schalke”.

Hechelmann je najavio čak otpuštanje pojedinih igrača, a prvi na tapeti je 27-godišnji bek Thomas Ouwejan, koji je bio bijesan jer je zamijenjen u 33. minuti. On je odbio da se rukuje sa trenerom Geraertsom, nakon čega je odgurnuo legendu kluba Geralda Asamoaha, koji je dio stručnog stožera Schalkea.

Pored Nizozemca, Schalke bi mogao da otpusti skoro polovinu tima s obzirom na njihov učinak. Tempelmann, Seguin, Schallenberg, Lasme, Kaminski, Matriciani… Svi bi mogli dobiti otpusnice nakon nove sramote.

Sportski direktor Hechelmann morat će ove zime da ispravi velike greške koje su napravljene tokom ljetnog prijelaznog roka, no bijesni navijači se pitaju da li je i on čovjek koji treba da bude zaposlenik Schalkea…

Komentari

komentara

« Povratak