Na Svjetskom prvenstvu prekršio nepisano pravilo. Mogao bi suditi finale

FOTO:

Uoči finala Svjetskog prvenstva, u kojem će Argentina igrati protiv boljeg iz utakmice Francuska – Maroko, u Kataru je ostalo 12 sudaca. Među njima je engleski sudac Anthony Taylor, koji je na turniru sudio utakmice Hrvatska – Belgija te Južna Koreja – Gana.

U drugoj od tih utakmica, koja je završila pobjedom Gane 3:2, Taylor je označio kraj utakmice prilikom kornera za južnokorejsku reprezentaciju. Zbog toga ga je kritizirao sunarodnjak i kolega Mark Clattenburg, rekavši kako je Taylor prekršio nepisano pravilo.

Polufinale između Argentine i Hrvatske sudio je Daniele Orsato, dok će drugi polufinalni susret voditi Cesar Ramos, što znači da dvojac vjerojatno neće biti u finalu. Mohammed Abdulla Hassan Mohamed i Jesus Valenzuela su četvrti suci u zadnja četiri susreta Svjetskog prvenstva.

“Jednom sam sudio kraj prije no što je izveden korner, bilo je to na Europskom prvenstvu 2016. godine, na utakmici Hrvatske i Češke. Modrić i suigrači nisu bili zadovoljni. Ali to je bilo drugačije jer sam sudio kraj poluvremena.

Taylor je fućkao prije kraja, prije no što je Južna Koreja izvela korner, i to je dovelo do ružnih scena. Sucima se poručuje da ne završavaju utakmicu kada je lopta u napadu. Korner je produžetak toga i siguran sam je bilo dovoljno prekida u deset minuta produžetka da bi se Južnoj Koreji omogućilo izvođenje kornera”, napisao je Clattenburg za Daily Mail.

BOMBETINA OD TRANSFERA: REAL MADRID POSLAO FARAONSKU PONUDU ZA GVARDIOLA, A EVO KOLIKO IDE DINAMU!

Index.hr

Komentari

komentara

« Povratak