NAGRADNI FOND: Nikada veći novac u igri, Vatreni mogu zaraditi bogatstvo!

FOTO:

Europska nogometna federacija (UEFA) pripremila je nikada bogatiji iznos nagrada što se tiče Europskog prvenstva. Ovogodišnje izdanje Eura bilježi povećanje od čak 23 posto u odnosu na zadnji Euro koji je odigran u Francuskoj 2016. godine.

Pobjeda u skupini donosi 1,5 milijuna, remi 750 tisuća eura, dok se plasman u drugi krug nagrađuje s dva milijuna eura! Dobre nagrade kreću se u nokaut sistemu turnira, ulazak u četvrtfinale nosi 3,25 milijuna eura, polufinalisti će dobiti pet milijuna. Finalist Eura će zaraditi sedam milijuna eura, a europski prvak deset milijuna eura.

Portugalci su kao prvaci Starog kontinenta 2016. godine u blagajnu pospremili 27 milijuna eura, dok sada europski prvak može raditi do 34 milijuna eura. Dakle, ukoliko Vatreni ponove dobar rezultat kao u Rusiji, smiješi im se pravo bogatstvo.

Igrači su se uspjeli izboriti za veći postotak premija, pa se novac dijeli 55:45 u korist Saveza, iako je potpuno jasno da veći dio kolača trebaju dobiti nogometaši. Samim plasmanom na europsku smotru, Hrvatska je dobila 9,25 milijuna eura.

KOJI LIK: POGLEDAJTE ŠTO BROZOVIĆ RADI TJEDAN DANA PRIJE EURA: ‘PA TI NISI NORMALAN…’

Komentari

komentara

« Povratak