Najkontroverzniji španjolski sudac otkrio kako navijaju suci u Primeri i podigao buru

FOTO:

Jedan od najboljih, ali i najkontroverznijih španjolskih nogometnih sudaca Eduardo Iturralde danas je izazvao puno pažnje u španjolskoj nogometnoj javnosti kad je progovorio o klupskim bojama svojih kolega.

Ovaj sad već bivši međunarodni sudac danas radi kao stručni analitičar i komentator na popularnoj radijskoj emisiji El Larguera na Cadena SER-u.

Baskijski sudac je otvoreno, bez dlake na jeziku, ispalio mišljenje koliko sudaca, po njemu, u Primeri navija za Real Madrid, a koliko za Barcelonu.

”Omjer je 90 posto za Real, a 10 posto za Barcelonu”, kazao je Iturralde pa je objasnio svoj stav.

“Sviđa li se to Barci ili ne, 70 posto španjolskog stanovništva, isključujući Kataloniju, tradicionalno je okrenuto prema Madridu. Možda se u posljednje vrijeme postotak malo promijenio. Jedan dio mlađe generacije vjerojatno se vezao za Guardiolinu Barcelonu. Međutim, koliko je ljudi bilo za Real prije Messijeve ere? Realno 70 posto.”

Iturralde je Bask, a zna se za koga se ondje navija. ”Nisu mi nikada bili važni ni Real ni Barca. Ja sam za Athletic. To svi znaju, ja se ne skrivam“, kaže Iturralde i dodaje kako činjenica što navija za slavni baskijski klub nikad nije utjecala na njegovu objektivnost.

”Često bih svoje zakinuo pokušavajući biti fer prema drugoj strani.”

MODRIĆ DIRNUO ŠPANJOLSKU: TEŠKO BOLESNOM DJEČAKU DAO NAJLJEPŠI ROĐENDANSKI POKLON

index.hr

Komentari

komentara

« Povratak