Najljepša priča dana: Škotski petoligaš srušio Ajaxov rekord star 44 godine, Van der Sar im poslao 27 gajbi piva!

Neki se klubovi stvarno znaju ponašati…

Jeste li ikada čuli za East Kilbride? Nismo ni mi sve do sjajnog rekorda kojeg je ovaj škotski klub srušio, rekord koji im neće biti službeno priznat, ali koji je donio sjajnu nogometnu priču.

East Kilbride, inače, igra u Lowland League, petom rangu škotskog nogometa i danas je došao do fantastičnog ostvarenja. Naime, na utakmici protiv BSC Glasgowa, koju su dobili 3:1 upisali su svoju 27. uzastopnu pobjedu te tako postali klub s najvećim brojem prvenstvenih pobjeda na svijetu. Taj im rekord ipak neće biti priznat za Guinessovu knjigu rekorda jer vodstvo organizacije koja odlučuje o rekordima ne priznaje petoligaško nadmetanje kao referentno za ovakve rezultate. No, East Kilbride je ipak dobio jedno priznanje, možda i veće, a sigurno emotivnije.

Naime, službeni rekord po broju pobjeda drži Ajax. Nizozemski klub je u sezoni 1971./72. s generacijom koju je vodio veliki Johan Cruyff upisao 26 pobjeda. Kada je East Kilbride prošlog vikenda sustigao tu brojku te to objavio na svojem Twitter profilu, iz nizozemskog kluba su tu poruku retweetali te im čestitali, a danas su napravili puno više. Napravili su nešto što će igrači East Kilbridea zauvijek pamtiti, a dirnut će srce svakog pravog zaljubljenika u nogomet i sport općenito.

Po okončanju utakmice između East Kilbridea i BSC Glasgowa na travnjak K-Park Training Academyja ušao je kombi s Ajaxovim oznakama. Odmah su mu prišli igrači East Kilbridea, a kada su ga otvorili imali su što vidjeti – nizozemski klub im je poslao 27 gajbi piva, za svaku pobjedu po jednu.

No, to nije sve. Da bi stvar bila bolja, s laptopa koji je stajao na gajbama emitirana je poruka koju je legendarni Edwin van der Sar uputio škotskim nogometašima. Uz čestitke na velikom ostvarenju, nekadašnji vratar Manchester Uniteda, a sada direktor marketinga Ajaxa ih je pozvao da nazdrave svojem uspjehu.

Velika je faca taj Van der Sar, a Ajax je stvarno velik klub!

Izvor: germanijak.hr

Komentari

komentara

« Povratak